Kiszivárgott: ezt tervezi Putyin az atomfegyvereivel, nincs benne sok köszönet

Pénzcentrum2024. szeptember 26. 17:44

Vlagyimir Putyin szerdán bejelentette, hogy Oroszország fontolóra veszi nukleáris doktrínájának módosítását. A változtatás értelmében Moszkva "közös támadásnak" tekintené egy nem nukleáris állam támadását, ha azt egy atomfegyverrel rendelkező ország támogatná - írta meg a BBC.

Putyin kijelentette, hogy az ország atomfegyverzete "államunk és polgáraink biztonságának legfontosabb garanciája". Az új doktrína lehetővé tenné a nukleáris fegyverek bevetését olyan esetekben is, amikor Oroszország hagyományos rakétacsapásokat észlel területén.

Az orosz elnök megjegyzései akkor hangzottak el, amikor Ukrajna engedélyt kér nagy hatótávolságú nyugati rakéták használatára oroszországi katonai létesítmények ellen. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök épp az Egyesült Államokba látogat, ahol várhatóan ez a kérés is napirendre kerül Joe Biden amerikai elnökkel folytatott tárgyalásain.

Az ukrán kormány kabinetfőnöke, Andrij Jermak Putyin kijelentéseire reagálva azt mondta: "Oroszországnak már nincs más választása a nukleáris zsaroláson kívül a világ megfélemlítésére".

A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy a Putyin által felvázolt változtatásokat figyelmeztetésnek kell tekinteni a Nyugat számára.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ezt egy konkrét jelzésnek kell tekinteni - egy olyan jelzésnek, amely figyelmezteti ezeket az országokat a következményekre, ha részt vesznek egy országunk elleni támadásban különböző eszközökkel, nem feltétlenül nukleáris eszközökkel

- mondta Peszkov.

Címkék:
ukrajna, oroszország, putyin, ország, elnök, nukleáris energia, nukleáris balesetek, orosz-ukrán válság, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,