Ezen fog eldőlni az amerikai választás? Súlyos ügyeket emleget Harris és Trump

Pénzcentrum2024. szeptember 26. 13:13

Az Egyesült Államok két elnökjelöltje, Kamala Harris és Donald Trump szerdán ismertette gazdasági elképzeléseit. A demokrata és a republikánus jelölt egyaránt a középosztály támogatását és az amerikai gazdaság megerősítését ígérte, ám eltérő megközelítéssel - közölte az Associated Press.

Harris alelnök Pennsylvaniában, a Pittsburgh-i Gazdasági Klubban tartott beszédében pragmatikus hozzáállást ígért. "Elnökként a méltányosság, a méltóság és a lehetőségek alapértékein fogok alapulni" - mondta. Tervei között szerepel a regisztrált tanulószerződéses gyakorlati képzésben részt vevők számának megduplázása és a lakástulajdon-szerzés támogatása.

Trump eközben az észak-karolinai Mint Hillben beszélt. Az amerikai gyártók támogatását és magas vámok kivetését ígérte a külföldi versenytársakra. "Vámokat vetek ki a külföldi országok konkurenciájára, mindezekre a külföldi országokra, amelyek megloptak minket" - jelentette ki.

A két jelölt eltérő módon közelíti meg a gazdasági kérdéseket. Trump az amerikai dominanciát hangsúlyozza a külföldi versenytársakkal szemben, míg Harris a középosztály és a vállalkozók támogatására helyezi a hangsúlyt. Harris egy későbbi interjúban bírálta Trump vámokkal kapcsolatos elképzeléseit: "Nem lehet csak úgy dobálózni az ötlettel, hogy 'csak úgy, mindenhol vámok'". Emellett megújította a társasági adókulcsok emelésére vonatkozó felhívását.

Trump a társasági adókulcs 21%-ról 15%-ra csökkentését ígérte a termékeiket belföldön gyártó vállalatok számára. Emellett széles körű, akár 20%-os vámok bevezetését is kilátásba helyezte.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mindkét jelölt igyekszik megnyerni a választók bizalmát gazdasági kérdésekben, hiszen a felmérések szerint ez az egyik legfontosabb téma a szavazók számára. Az AP-NORC közelmúltban végzett felmérése szerint egyik jelölt sem rendelkezik döntő előnnyel ebben a kérdésben.

címlapkép: Allison Dinner, MTI/MTVA 

Címkék:
gazdaság, külföldi, kampány, trump, donald trump, gazdasági válság, gazdasági visszaesés, gazdasági növekedés, gazdasági hírek, elnökválasztás, amerikai választások, amerikai választás, amerikai, kamala harris,