Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen: ez az ország áll a háttérben, nem is tagadják

Pénzcentrum2024. szeptember 25. 08:44

Donald Trump republikánus elnökjelöltet amerikai hírszerzési tisztviselők tájékoztatták az iráni fenyegetésekről, amelyek célja az ő meggyilkolása lehet. A kampánycsapat szerint a fenyegetések az utóbbi hónapokban felerősödtek, miközben az amerikai hatóságok dolgoznak Trump védelmén és a választások biztonságán. Trump szerint Irán korábbi próbálkozásai kudarcot vallottak, de továbbra is kísérletezni fognak.

Donald Trump, a republikánus elnökjelöltet kedden az amerikai hírszerzési tisztviselők tájékoztatták az iráni fenyegetésekről, amelyek célja az ő meggyilkolása – közölte Trump kampánycsapata. „Trump elnököt ma korábban tájékoztatta a Nemzeti Hírszerzési Igazgató Hivatala az Iránból érkező, valós és konkrét fenyegetésekről, amelyek célja az ő meggyilkolása az Egyesült Államok destabilizálása és káosz előidézése érdekében” – áll a kampány közleményében, amit a Reuters idéz.

A kampány szerint a hírszerzési tisztviselők azonosították, hogy az iráni fenyegetések az elmúlt hónapokban fokozódtak, és az amerikai kormányzat dolgozik Trump védelmén, valamint azon, hogy a választásokra ne legyen hatással. Trump később a Truth Social oldalán azt írta, hogy „nagy fenyegetések” leselkednek az életére Irán részéről, hozzátéve, hogy az iráni próbálkozások nem sikerültek, „de újra meg fogják próbálni”. Irán korábban tagadta az amerikai vádakat, miszerint beavatkozott volna az amerikai ügyekbe. Irán New York-i ENSZ-képviselete kedden késő este nem reagált a megkeresésekre.

A Nemzeti Hírszerzési Igazgató Hivatalának szóvivője megerősítette a tájékoztatást, de nem kívánt részletekbe bocsátkozni. A hónap elején egy pakisztáni férfi, akinek állítólagos iráni kapcsolatai vannak, ártatlannak vallotta magát az ellene felhozott vádakban, amelyek egy amerikai politikus meggyilkolására irányuló állítólagos összeesküvéshez kapcsolódnak, válaszul az amerikai hadsereg által 2020-ban meggyilkolt iráni katonai parancsnok, Qassem Soleimani halálára. A vádlott Trumpot nevezte meg potenciális célpontként, de a tervek között nem szerepelt, hogy ő lett volna az elnök meggyilkolására irányuló összeesküvés célpontja – mondta egy az ügyet ismerő forrás.

A szövetségi hatóságok külön nyomozást folytatnak egy Trump elleni, szeptember közepén a floridai golfpályáján történt állítólagos merényletkísérlet, valamint egy július 13-i lövöldözés ügyében, amely Trump pennsylvaniai kampányrendezvényén történt. Egyik esetben sem utaltak iráni érintettségre. Az amerikai kormányzati ügynökségek múlt héten közölték, hogy iráni hackerek olyan e-maileket küldtek, amelyek ellopták az egykori republikánus elnök kampányának anyagait, és azokat Joe Biden akkori újraválasztási kampányában érintetteknek küldték el. Ez a teheráni kormányzat állítólagos szélesebb körű kísérletének része volt, hogy befolyásolja az amerikai választásokat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az Egyesült Államok már augusztusban azzal vádolta Iránt, hogy kiberhadműveleteket indított mindkét amerikai elnökjelölt kampánya ellen, amit Irán tagadott. Teherán azzal vádolja Washingtont, hogy évtizedek óta beavatkozik az ügyeibe, utalva többek között az 1953-as puccsra egy iráni miniszterelnök ellen, valamint  2020-ban egy iráni katonai parancsnok amerikai dróntámadással való megölésére.

Címlapkép: Shawn Thew, MTI/MTVA 

Címkék:
merénylet, világ, usa, trump, irán, elnökválasztás, amerikai egyesült államok, amerikai választások, amerikai választás, amerikai,