Kiderült a nagy Tesco-titok: trükközéssel bolondítják el a vásárlókat?

Pénzcentrum2024. szeptember 23. 15:15

A BBC Panorama vizsgálata szerint a Tesco egyes termékei kevesebb fő összetevőt tartalmaznak, mint az Aldi hasonló árucikkei. A brit közszolgálati műsorszolgáltató elemzése rávilágított az "Aldi Price Match" kampány egyes hiányosságaira - számolt be a Mirror.

A Tesco 2020 márciusában indította el az "Aldi Price Match" kezdeményezést, amelyben azt ígérte, hogy a kampányban szereplő termékek ára megegyezik az Aldi áraival, vagy annál alacsonyabb. A szupermarketlánc állítása szerint hetente kétszer ellenőrzik az árakat.

A BBC Panorama augusztusban 122 Tesco-terméket vizsgált meg. Az eredmények szerint 38 esetben a Tesco termékei legalább öt százalékponttal kevesebb fő összetevőt tartalmaztak, mint az Aldi megfelelői. Például a Tesco Hearty Food Co Chicken Nuggets 39% csirkét tartalmazott, míg az Aldi Roosters változata 60%-ot.

Ugyanakkor 12 Tesco-termékben több volt a fő összetevő, mint az Aldi hasonló termékeiben. A Tesco Eastmans Coleslaw például 57% káposztát tartalmazott, míg az Aldi The Deli Creamy Coleslaw csak 47%-ot.

A Tesco szóvivője a Mirrornak nyilatkozva kijelentette:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Az Aldi Price Match négy évvel ezelőtti bevezetése óta nagyon népszerűnek bizonyult a vásárlók körében. Folyamatosan felülvizsgáljuk a termékeink minőségét.

Az Aldi képviselője ezzel szemben azt hangsúlyozta: "Mindig is azt mondtuk, hogy a teljes árú szupermarketek megpróbálhatják felvenni velünk a versenyt a minőségben vagy az árban, de soha nem mindkettőben."

Címkék:
vásárlás, Tesco, élelmiszer, aldi, termék, minőség, termékek,