Bejelentették: hatalmas változás jön rengeteg magyar kedvenc ruhamárkájánál

Pénzcentrum2024. szeptember 20. 11:15

A Nike bejelentette vezérigazgató-váltását. A vállalat közleménye szerint John Donahoe, aki négy éve tölti be ezt a pozíciót, nyugdíjba vonul. Utódja Elliott Hill lesz, aki több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a cégnél - tudósított a Business Insider.

Hill 1988-ban gyakornokként kezdte pályafutását a Nike-nál, és 2020-ban a vállalat fogyasztói és piaci részlegének elnöki posztjából hagyta ott a céget. Az elemzők azonban most bizakodóak az új vezérigazgató kinevezésével kapcsolatban, úgy vélik, Hill intézményi tudása segíthet a Nike-nak visszatérni az innovációra és a termékek köré épülő történetmesélésre fókuszáló stratégiához.

Jim Duffy, a Stifel Institutional Nike-elemzője a Business Insidernek nyilatkozva elmondta: "Bíztató, hogy egy bennfentes tér vissza a vezérigazgatói pozícióba". "Úgy gondolom, hogy a Nike az elmúlt években ott hibázott, hogy eltévesztette a célt, ami oly sok éven át naggyá tette a vállalatot, vagyis az innovációra, az igazán menő termékek tervezésére és olyan marketingtörténetek elmesélésére, amelyek a fogyasztókat lelkesíti a termékekért" - tette hozzá.

Donahoe vezetése alatt egyébként a Nike éves árbevétele jelentősen nőtt, a 2020-as 37 milliárd dollárról 2023-ra több mint 51 milliárd dollárra emelkedett. Ugyanakkor a vállalat csökkentette együttműködését olyan partnerekkel, mint a Foot Locker, ami teret adott a versenytársaknak.

Hill egy sajtóközleményben kijelentette: "Izgatottan térek vissza a vállalathoz, és alig várom, hogy merész, innovatív termékeket szállítsunk, amelyek megkülönböztetnek minket a piacon, és évekig megragadják a a vásárlókat." Az új vezérigazgató október 14-én kezdi meg munkáját, míg Donahoe 2025 januárjáig tanácsadóként marad a vállalatnál.

Címkék:
világ, ruházat, ruhabolt,