Kész, vége, ennyi volt? Újabb súlyos csapás érheti a Shein és a Temu webshopjait

Pénzcentrum2024. szeptember 14. 14:01

Az Egyesült Államok kormánya új szabályozást tervez bevezetni a Kínából érkező kis értékű szállítmányokra vonatkozóan. A javaslat célja, hogy gátat szabjon az olyan online bevásárlóoldalakról érkező csomagok áradatának, mint a Shein és a Temu - írja a BBC.

A Biden-adminisztráció szerint a tervezett intézkedés a jelenlegi mentességgel való visszaélést hivatott megakadályozni. Jelenleg a 800 dollár (~285 ezer forint) alatti értékű csomagok vámok és egyéb díjak nélkül léphetnek be az USA-ba. Az amerikai kormány álláspontja szerint ez a szabály segítette az olyan cégeket, mint a Shein és a Temu, hogy alacsonyabb árakkal versenyezzenek a piacon.

Az új szabályok megszüntetnék a mentességet számos kínai termék esetében, beleértve a cipőket, gépeket, valamint a textíliák és ruházati cikkek 70%-át. Emellett a szállítmányozóknak több információt kellene szolgáltatniuk a hatóságoknak.

A Temu közleményében kijelentette: "A Temu növekedése nem függ a de minimis politikától". A Shein pedig hangsúlyozta, hogy támogatja a mentesség reformját, és már részt vesz egy kísérleti programban az amerikai vám- és határvédelemmel.

Gina Raimondo kereskedelmi miniszter szerint "az amerikai munkavállalók és vállalkozások egyenlő versenyfeltételek mellett bárkit felül tudnak múlni, de a kínai e-kereskedelmi platformok túl sokáig a de minimis mentességgel visszaélve kijátszották a vámokat".

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A javaslat véglegesítése előtt még véleményezési időszakon megy keresztül. Az Európai Unió hatóságai is hasonló intézkedéseket fontolgatnak a kis értékű szállítmányokkal kapcsolatban.

Címkék:
vásárlás, webshop, egyesült államok, kína, szállítmány, amerikai egyesült államok, külföldi webshopok, temu, shein,