Rendkívüli bejelentést tett a rákbeteg Katalin hercegné

Pénzcentrum2024. szeptember 9. 17:38

A walesi hercegnő, Katalin egy személyes hangvételű videóüzenetben számolt be egészségi állapotáról és a kemoterápiás kezelés befejezéséről. A Kensington-palota által közzétett felvételen a hercegnő megosztotta tapasztalatait és érzéseit a rákbetegséggel folytatott küzdelméről.

"Ahogy a nyár a végéhez közeledik, el sem tudom mondani, mekkora megkönnyebbülés, hogy végre befejeztem a kemoterápiás kezelésemet" - mondta Katalin a Norfolkban készült videóban. A hercegnő őszintén beszélt az elmúlt időszak nehézségeiről, kiemelve, hogy az év "hihetetlenül kemény" volt számára.

Katalin márciusban hozta nyilvánosságra, hogy rákos megbetegedéssel küzd. Az év nagy részében távol maradt a nyilvánosságtól, hogy a gyógyulására koncentrálhasson. A hercegnő most úgy nyilatkozott, hogy bár a kezelés ezen szakasza lezárult, még hosszú út áll előtte a teljes felépülésig - tudósított a BBC.

"A gyógyulásomhoz és a teljes felépüléshez vezető út hosszú, és továbbra is minden napot úgy kell vennem, ahogyan jön" - fogalmazott a hercegnő. Hozzátette, hogy a betegség "összetett, ijesztő és kiszámíthatatlan" tapasztalat volt számára, amely új perspektívát adott az életére.

A Kensington-palota közlése szerint egyelőre nem lehet megállapítani, hogy a hercegnő teljesen rákmentes-e. A palota jelezte, hogy Katalin várhatóan még az idén visszatér néhány nyilvános szereplésre, köztük esetleg a novemberi emlékünnepségekre és az éves karácsonyi énekkoncertre.

Címkék:
egészség, rák, kezelés, nagy britannia, személyes,