Friss hírek a sokkoló iskolai mészárlásról: újabb embert vádolnak a hatóságok, brutális dologra derült fény

Pénzcentrum2024. szeptember 6. 11:15

A georgiai hatóságok letartóztatták annak a 14 éves fiúnak az apját, akit a szerdai, négy halálos áldozatot követelő iskolai lövöldözéssel gyanúsítanak. Az 54 éves Colin Gray ellen többek között gondatlanságból elkövetett emberölés és gyermekekkel szembeni kegyetlen bánásmód miatt emeltek vádat - írta a Reuters.

Chris Hosey, a Georgia Nyomozóiroda igazgatója sajtótájékoztatón arról beszélt: a vádak abból erednek, hogy Gray megengedte fiának, Coltnak, hogy fegyvert birtokoljon. A 14 éves Colt Gray ellen négyrendbeli gyilkossággal emeltek vádat, és felnőttként kerülhet bíróság elé. A nyomozók szerint a fiú egy félautomata puskát használt a támadáshoz, amelyben két tanár és két diák vesztette életét. További kilenc ember megsérült.

A hatóságok azonosították az áldozatokat: Mason Schermerhorn és Christian Angulo 14 éves diákok, valamint Richard Aspinwall (39) és Cristina Irimie (53) tanárok vesztették életüket. Jud Smith Barrow megyei seriff közölte: "A kilenc sérült, nagy örömmel mondhatom, teljesen fel fog épülni."

Az apa megvádolása új perspektívát jelenthet az iskolai lövöldözések megfékezésére tett kísérletekben. Áprilisban egy michigani tinédzser szüleit is elítélték, miután fiuk lelőtt négy iskolatársat a georgiai középiskolában. Ez volt az első alkalom, hogy szülőket jogilag felelősségre vontak gyermekeik iskolai lövöldözésben elkövetett tetteiért.

Címkék:
iskola, bíróság, amerika, világ, iskolak, bűnügy, lövöldözés, iskolai lövöldözés, bíró,