Egyre jobban elhúz Kamala Harris: ez lehet Trump végzete a novemberi választáson?

Pénzcentrum2024. szeptember 6. 20:03

A demokrata elnökjelölt, Kamala Harris kampánya jelentős anyagi előnyre tett szert republikánus ellenfelével, Donald Trumppal szemben. A kampány közlése szerint augusztusban 361 millió dollárt gyűjtöttek össze, így szeptember elejére 404 millió dollárnyi készpénz állt rendelkezésükre - írta meg a Reuters.

Trump és a Republikánus Párt 130 millió dollárt gyűjtött ugyanebben a hónapban, 295 millió dolláros készpénzállománnyal zárva az időszakot. Ez tehát jelentősen elmarad Kalama Harris 400 milliójától. A két jelölt várhatóan több mint 1 milliárd dollárt (körülbelül 380 milliárd forintot) fog elkölteni a kampányra, ami rekordnak számít. Az összegyűjtött pénzt főként reklámokra és szavazatszerző műveletekre fordítják az úgynevezett csatatérállamokban.

Az adománygyűjtési adatokat, melyeket az amerikai választási hatóságoknak jelentenek, kiemelt figyelem övezi a november 5-i választások előtt. Fontos megjegyezni, hogy ezek az összegek nem tartalmazzák a jelölteket támogató külső csoportok által gyűjtött pénzeket.

Harris jelöltsége új lendületet adott a demokratáknak és az adományozóknak. A kampány szerint az augusztusi 1,3 millió új adományozó háromnegyede nem adományozott a 2020-as elnökválasztáson.

Augusztusban 10 adományozóból több mint hat nő volt, és közel minden ötödik regisztrált republikánus vagy független

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- közölte a kampány.

A közvélemény-kutatási átlagok azonban továbbra is szoros versenyt mutatnak a kulcsfontosságú csatatérállamokban, ilyen többek között Pennsylvania, Michigan vagy Georgia.

Címkék:
anyagi helyzet, dollár, milliók, milliárd, kampány, trump, donald trump, milliárdok, anyagiak, amerikai választások, amerikai választás, kamala harris,