Teljesen megőrült Maduro venezuelai elnök? Hamarabb lesz karácsony az országban

Pénzcentrum2024. szeptember 4. 10:15

Venezuela elnöke, Nicolás Maduro bejelentette, hogy az országban idén október 1-jén kezdődik a karácsony. A döntését hétfői televíziós szereplése során hozta nyilvánosságra – jelentette a The Guardian.

Az elnök „a béke, a boldogság és a biztonság karácsonyát” ígérte minden venezuelainak, azonban a gyakorlatban kicsi az esélye, hogy ez valóban bekövetkezik a júliusi elnökválasztást körüllengő bizonytalanságnak és feszültségnek köszönhetően.

Szeptember van, és máris olyan érzésem van, mintha karácsony lenne, ezért idén - tiszteletem és köszönetem jeléül - elrendelem, hogy hozzuk előre a karácsonyt október 1-jére

- jelentette be Maduro.

Bár a döntés a mi szemszögünkből szokatlannak tűnhet, Maduro nem először hozza előre a karácsonyi ünnepeket. A lépés vélhetően részben arra irányul, hogy elterelje a figyelmet az ország súlyos gazdasági problémáiról.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Súlyos következményei lehetnek a korrupciónak

Egyre több az arra utaló jel, miszerint Maduro valójában vereséget szenvedett ellenzéki riválisával, Edmundo Gonzálezzel szemben. A választásokat követő időszakban kemény fellépésekre került sor: több mint 20 ember vesztette életét és 1700 személyt börtönöztek be a tüntetések elfojtásának az érdekében.

Az Egyesült Államok várhatóan szankciókat vezet be 15 magas rangú venezuelai kormányzati tisztviselővel szemben a választások tisztaságának állítólagos akadályozása miatt. A szankcionáltak közé tartozhat többek közt a külügyminiszter, a legfelsőbb bíróság elnöke, illetve a választási tanács egyik vezető tagja is.

Címkék:
október, választások, ünnepek, világ, elnök,