Egyre durvul az amerikai kampány: Trump mindent megtesz ellenfele megbuktatásáért

Pénzcentrum2024. szeptember 3. 13:44

Az Egyesült Államok elnökválasztási kampányának utolsó szakaszába lépve Donald Trump, a Republikánus Párt jelöltje intenzív támadássorozatot indított Kamala Harris demokrata elnökjelölt ellen. Az exelnök a 2016-os kampányban is alkalmazott agresszív retorikához nyúl vissza, annak ellenére, hogy tanácsadói a gazdasági kérdésekre és a bevándorlásra való fókuszálást javasolták - tudósított a CNN.

Trump többek között Harrist teszi felelőssé az afganisztáni amerikai katonák haláláért, valamint a gázai túszok meggyilkolásáért. Emellett a közösségi médiában szexuális témájú rágalmakat is terjesztett róla. Kampányhirdetéseiben azt állítja, hogy Harris csökkentené a társadalombiztosítási juttatásokat a bevándorlók befogadása miatt.

Az exelnök és támogatói igyekeznek Harrist szélsőséges liberálisként, sőt kommunistaként beállítani. Trump emellett már most megkérdőjelezi a közelgő választás tisztaságát, ami aggodalomra ad okot egy esetleges vereség el nem fogadása miatt.

Harris kampánya felismerte a Trump jelentette fenyegetést. Jennifer O'Malley Dillon kampánymenedzser szerint "a következő 65 nap nagyon nehéz lesz", és rendkívüli erőfeszítésekre lesz szükség a döntő fontosságú szavazók megnyeréséhez.

Az elnökjelölt igyekszik elkerülni a közvetlen konfrontációt Trumppal. Egy interjúban Harris így reagált Trump rasszista megjegyzésére:

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ugyanaz a régi, lerágott csont. A következő kérdést, kérem.

A kampány végjátékában Trump mindent megtesz Harris megbuktatásáért, míg az elnökjelölt arra számít, hogy ellenfele szélsőséges megnyilvánulásai elegendő szavazót győznek meg arról, hogy alkalmatlan az elnöki tisztségre.

 

Címkék:
egyesült államok, usa, donald trump, amerikai egyesült államok, kamala harris,