Újabb hadat üzentek a mobiltelefonoknak: kész, vége mostantól itt is betiltják a használatukat

Pénzcentrum2024. szeptember 2. 18:02

Jövőre betiltják az általános iskolákban a mobiltelefonokat Olaszországban, a lakosság elsöprő többséggel áll az intézkedés mellett.

Tilos lesz Olaszországban a mobiltelefon használata az általános iskolákban az idei tanévtől kezdve, amit az olaszok nyolcvanhárom százaléka támogat egy hétfőn közzétett felmérés szerint.
A SkyTG24 hírtelevízió készítette felmérés szerint a rendelkezést az olaszoknak 13 százaléka nem helyesli, a többiek nem mondtak véleményt a kérdésben.

A számok azt mutatják, hogy a jobboldali szavazók körében népszerűbbnek számít a tiltás mint a balközépre voksolók között.

A mobiltelefonok kitiltásáról Giuseppe Valditara oktatási miniszter még júliusban döntött. Idén szeptembertől az óvodákban, valamint az általános iskolák első öt osztályában nem engedélyezett, hogy a diákok mobiltelefont használjanak még oktatási vagy tanulási célból sem. Táblagépeket, számítógépeket és más technológiai eszközöket tanári felügyelettel használhatnak.

A tanév kezdete szokás szerint térségenként változik: elsőként az alpesi Bolzanóban nyítnak újra az oktatási intézmények szeptember 5-én. Négy nappal később indul a tanév Trento területén, majd szeptember 11-én Friuli-Venezia Giulia, Valle d'Aosta, Veneto, Piemonte, Marche és Umbria tartományban. Közép- és Dél-Olaszország nagy részén szeptember 16-án kezdődik az iskola.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A felmérés szerint az olaszok 49 százaléka a jövőben nem akarja októberre halasztani a tanévkezdést, ami a rendkívüli hőség miatt merült fel lehetőségként. Harmincnyolc százaléknak tetszik a későbbi iskolakezdés ötlete, a többiek nem mondtak véleményt a kérdésben.

Címkék:
iskola, oktatás, általános iskola, mobiltelefon, olaszország, közoktatás, betiltás,