Szicíliai hajótragédia: az utolsó holttestet is megtalálták a hétfőn elsüllyedt luxusjachtban

MTI2024. augusztus 23. 18:02

Megtalálták a búvárok pénteken az utolsóként keresett holttestet a szicíliai partoknál elsüllyedt Bayesian luxusjacht belsejében, ezzel befejeződött a szerencsétlenség áldozatai utáni kutatás.

A búvárok jelenleg azon dolgoznak, hogy a felszínre hozzák a holttestet - idézte a hatóságokat az ANSA olasz hírügynökség. Bár a testet még nem azonosították, korábbi hivatalos közlések szerint már csak Mike Lynch brit nagyvállalkozó lányát, a 18 éves Hannah Lynchet keresték a hétfői hajóbaleset eltűntjei közül.

Hannah Lynch nemrégiben nyert felvételt az Oxfordi Egyetemre. Édesanyja, Angela Bacares még időben el tudott menekülni a viharban felborult jachtról. A hétfői baleset óta hat ember, köztük Mike Lynch holttestét találták meg és szállították a partra a tűzoltóság búvárai.

Mike Lynch holttestét csütörtökön azonosították is. Jonathan Bloomernek, a Morgan Stanley elnökének, a feleségének, Judynak, valamint Chris Morvillo ügyvédnek és feleségének, Neda Morvillónak a holttestét szerdán hozták a felszínre.

A jacht szakácsának, Recaldo Thomasnak a holttestét már a baleset napján, hétfőn megtalálták. A brit zászló alatt közlekedő, 56 méteres Bayesian luxusjacht augusztus 19-én este süllyedt el viharban Porticello kikötőjénél, a szicíliai partoktól egy kilométerre. A polgári védelem közlése szerint egy víztölcsérnek nevezett, tornádóhoz hasonló időjárási jelenség boríthatta fel a hajót, amely aztán gyorsan a mélybe süllyedt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: MTI/AP/Salvatore Cavalli

Címkék:
olaszország, brit, hajóbaleset, luxushajó, holttest, szicília,