Újabb támadást indított orosz területek ellen Ukrajna: itt lehet a fordulat a háborúban?

Pénzcentrum2024. augusztus 22. 12:44

Az orosz hatóságok jelentése szerint sikeresen megakadályozták egy ukrán szabotázs- és felderítőcsoport behatolási kísérletét a nyugati Brjanszki területen.

Az orosz hatóságok jelentése szerint sikeresen megakadályozták egy ukrán szabotázs- és felderítőcsoport behatolási kísérletét a nyugati Brjanszki területen. Az incidens helyszíne mintegy 240 kilométerre található a Kurszki területen korábban történt ukrán behatolás helyszínétől - írja a Reuters.

Alekszandr Bogomaz brjanszki kormányzó tájékoztatása szerint a Szövetségi Biztonsági Szolgálat határőrei és orosz katonai egységek szerdán verték vissza a támadást. A behatolási kísérlet az ukrajnai Csernyihiv régióval határos Klimovo körzetben történt.

Eközben az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy 28 drónt lőttek le orosz terület felett, többek között a Volgográdi, Rosztovi, Belgorodi, Voronyezsi, Brjanszki és Kurszki területeken. A Volgográdi területen egy katonai létesítményt ért ukrán dróntámadás csütörtökön. Andrej Bocsarov regionális kormányzó a Telegramon közölte: "Nincsenek áldozatok." A támadás Marinovka falu környékére összpontosult, ahol egy katonai légibázis található.

Címkék:
világ, ukrán, orosz, szabotázs, orosz-ukrán válság, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,