Példátlan csapásra szánhatták el magukat az ukránok: bajban az orosz főváros?

Pénzcentrum2024. augusztus 21. 10:44

Az ukrán haderő jelentős dróntámadást hajtott végre Oroszország ellen, amely elsősorban Moszkvát és környékét érintette. Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint összesen 45 drónt semmisítettek meg orosz terület felett, ebből 11-et a moszkvai régióban - számolt be a Reuters.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester a Telegramon úgy nyilatkozott: "Ez az egyik legnagyobb kísérlet arra, hogy drónokkal támadják Moszkvát". Hozzátette, hogy "Moszkva létrehozott réteges védelme lehetővé tette, hogy sikeresen visszaverjük az ellenséges UAV-k összes támadását".

A támadás következtében a moszkvai Vnukovo, Domogyedovo és Zsukovszkij repülőtereken négy órára korlátozták a járatokat, de később újraindult a normál működés. Szobjanyin szerint az előzetes információk alapján nem történt személyi sérülés vagy anyagi kár.

Az incidens a kelet-ukrajnai harcok eszkalálódásával egy időben történt. Augusztus 6-án Ukrajna több ezer katonát küldött Oroszország nyugati, kurszki régiójába, ami a második világháború óta a legnagyobb külföldi támadás orosz terület ellen.

Ukrajna az utóbbi hónapokban fokozta a drónháborút Oroszország ellen, elsősorban az ország finomítóit és repülőtereit célozva. Az orosz haditudósítók szerint Kurszkban intenzív harcok folynak a front mentén, ahol Ukrajna jelentős területet foglalt el.

Címkék:
ukrajna, oroszország, ukrán, orosz, támadás, orosz-ukrán válság, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború, terület,