Egyre fogy a remény: két holttestet találtak az olasz partoknál elsüllyedt szuperjachton

Pénzcentrum2024. augusztus 21. 19:44

A szicíliai partoknál elsüllyedt luxusjacht roncsában két holttestet találtak a búvárok az olasz média jelentése szerint. A 30 millió font (~13,8 milliárd forint) értékű Bayesian nevű szuperjacht hétfő reggel süllyedt el, miután egy rendkívül erős hullám csapott le rá - írja a Daily Mail.

A La Repubblica beszámolója szerint a két áldozat maradványait a hajótestben, két matrac mögött fedezték fel. Egy forrás a Reutersnek azt nyilatkozta, hogy az egyik holttest egy "erős testalkatú férfié" volt.

A katasztrófa óta hat utas eltűnt, köztük Mike Lynch brit technológiai vállalkozó és 18 éves lánya, Hannah. Jonathan Bloomer, a Morgan Stanley vezetője és felesége, Judy, valamint Chris Morvillo amerikai állampolgár és ékszertervező felesége, Neda Morvillo szintén az eltűntek között van.

A mentési munkálatokat nehezíti, hogy a kabinokhoz való hozzáférést törmelék és sűrű iszap akadályozza. A jacht 50 méter mélyen fekszik a tengerfenéken, ami korlátozza a búvárok merülési idejét.

A tragédia augusztus 19-én, hétfőn hajnali 5 órakor történt, amikor egy heves vihar során tornádószerű széllökések érték a hajót. A becsapódás olyan erős volt, hogy a jacht "mindössze 60 másodperc alatt" elsüllyedt. A fedélzeten tartózkodó 22 emberből 15-en menekültek meg, köztük egy brit anya, aki kislányát tartotta a vízben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A legénység egyik tagjának, Recaldo Thomas kanadai-antiguai szakácsnak a holttestét órákkal a katasztrófa után megtalálták. Az újabb holttestek felfedezése csökkenti a reményt, hogy a többi eltűnt utas életben lehet.

Címlapkép: MTI/EPA/Perini Navy Press Office

Címkék:
katasztrófa, olaszország, utas, olasz, média, holttest, szicília,