Így tarolhat az amerikai választáson Kamala Harris: sorsfordító bejelentés jöhet, erre Trump sem készült fel

Pénzcentrum2024. augusztus 15. 14:15

Az Egyesült Államok alelnöke, Kamala Harris demokrata elnökjelölt pénteken Észak-Karolinában ismerteti gazdasági programjának részleteit. A terv középpontjában az élelmiszerek, a lakhatás és az egészségügyi ellátás költségeinek csökkentése, valamint a gyermekek után járó adókedvezmény kiterjesztése áll.  

Kamala Harris, demokrata elnökjelölt programjának része lesz egy olyan szövetségi törvény megalkotása, amely megtiltja a vállalatok számára a túlzott áremeléseket. A javaslat lehetővé tenné a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság számára a visszaélések kivizsgálását és büntetések kiszabását az élelmiszeriparban.

A gazdasági program nagyban hasonlít Joe Biden elnökéhez, elsősorban a középosztályt célozza meg. A kampány különös figyelmet fordít az ingadozó államok szavazóira gyors ütemben, tekintettel arra, hogy az elnökválasztásig már csak kevesebb mint 90 nap van hátra - tudósított a Reuters.

"Ugyanazok az értékek, más jövőkép" - fogalmazott az egyik tanácsadó, utalva arra, hogy Harris programja miben fog különbözni Bidenétől. "Nem távolodik el tőle a lényeget illetően, azokat az értékeket fogja kiemelni, amelyek a legfontosabbak számára".

A gazdasági kérdések továbbra is az amerikai választók egyik legfőbb gondja, annak ellenére, hogy a munkaügyi minisztérium szerdai közlése szerint az infláció júliusban közel 3 és fél év óta először csökkent 3% alá. Az élelmiszerek és a fogyasztási cikkek árai azonban továbbra is jóval a járvány előtti szint felett vannak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapkép: MTI/AP/Matt Rourke

Címkék:
infláció, gazdaság, bejelentés, usa, gazdasági növekedés, joe biden, elnökválasztás, élelmiszerek, amerikai, kamala harris,