Irán is beszált a nagyok játszmájába: Trump szerint brutális támadást intéztek ellene

Pénzcentrum2024. augusztus 13. 11:15

Az FBI és más nyomozó szervek jelenleg is vizsgálják a Trump-kampány dokumentumainak feltörését és kiszivárgását, amelyért Donald Trump Iránt okolja. A nyomozók gyanúja szerint a hackerek képesek voltak kompromittálni Roger Stone-t, régóta republikánus és Trump-ügynök személyes e-mail fiókját - közölte a CNN.

A portál értesülései szerint a hackerek Roger Stone, egykori kampánytanácsaódó e-mail fiókjához való hozzáférést arra használták fel, hogy megpróbáljanak betörni egy magas rangú Trump-kampánytisztviselő fiókjába. Ez része volt annak az erőfeszítésnek, hogy folyamatos hozzáférést szerezzenek a kampányhálózatokhoz. A júniusban történt hacker incidens nagy sürgés-forgást váltott ki a Trump-kampányban, az FBI-ban és a behatolási kísérleteket észlelő Microsoftnál is, hogy megfékezzék az incidenst.

Stone-t a Microsoft és az FBI arról tájékoztatta, hogy személyes e-mailjét egy "külföldi állami szereplő" veszélyeztette. Az elkövetők célja az volt, hogy adathalászattal rávegyék a Trump-kampány tisztviselőit egy olyan link megnyitására, amely hozzáférést biztosítana számukra az adott személy számítógépéhez - mondta egy forrás.

Stone-t már a Microsoft és az FBI is megkereste az ügyben, természetesen együttműködik mindkettővel – mondta Grant Smith, Stone ügyvédje. A Washington Post számolt be először arról, hogy Stone fiókját célba vették. A Trump-kampány nem kívánta kommentálni, hogy kinek a fiókját törték fel. Az FBI júniusban tájékoztatta a Biden-Harris-kampányt is arról, hogy iráni hackerek célba vették azt – mondta el egy forrás.

"Kampányunk éberen figyeli és védekezik a kiberfenyegetések ellen, és nincs tudomásunk arról, hogy rendszereinket bármilyen biztonsági rés érte volna" – mondta egy Harris-kampánytisztviselő. Az FBI hétfőn közleményben közölte, hogy vizsgálja a Trump-kampányt ért bejelentett kibertámadást, az amerikai hírszerzés tisztviselői pedig tájékoztatták a szenátus hírszerzési bizottságát az incidensről - mondta egy másik forrás.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Irán azonban tagadja a vádakat. Az amerikai kormány sem nyilvánosan, sem hivatalosan nem mutogatott Iránra. Azonban az elkövetők által használt technikák megegyeznek azokkal, amelyeket iráni hackerekkel hoznak kapcsolatba. Avril Haines amerikai nemzeti hírszerzés igazgatója azt állította: Irán próbálja titokban szítani az Izrael-Hamász konfliktussal kapcsolatos tiltakozásokat az Egyesült Államokban online aktivistáknak kiadva magukat.

Címkék:
biztonság, amerika, donald trump, választás, hekkertámadás, elnökválasztás, amerikai egyesült államok, kamala harris,