Őszintén vallott visszavonulásáról Joe Biden: "Muszáj legyőznünk Trumpot"

Pénzcentrum2024. augusztus 12. 13:11

Joe Biden amerikai elnök bejelentette, hogy nem indul újra az elnökválasztáson, mivel attól tartott, hogy jelöltsége párton belüli csatározásokat szítana és elterelné a figyelmet a demokraták legfontosabb céljáról: Donald Trump novemberi legyőzéséről - számolt be a BBC.

Az immár 81 éves Biden azóta adott első interjújában hangsúlyozta, hogy egészségi állapota rendben van. A korábbi vitán nyújtott gyenge teljesítményét betegségével magyarázta, és elhárította a korával és mentális éberségével kapcsolatos aggodalmakat. Biden ígéretet tett arra, hogy teljes mellszélességgel kampányol Kamala Harris alelnök mellett.

"Muszáj legyőznünk Trumpot" - mondta a CBS News-nak adott interjúban. "Számos demokrata kollégám úgy gondolta, hogy ártani fogok nekik a versenyben" - mondta Biden. "Aggódtam, hogy ha versenyben maradok, ez lesz a téma. Interjúkat készítenének velem arról, miért mondta Nancy Pelosi ezt vagy azt - és úgy gondoltam, hogy ez tényleg elterelné a figyelmet."

Nancy Pelosi volt képviselőházi elnökről széles körben elterjedt a hír, hogy ő vezette Biden leváltására irányuló nyomást. Ezt az állítást Pelosi nem tagadta egyértelműen. A vasárnap sugárzott interjú során Biden többször is rosszul beszélt. Biden már 2020-ban is úgy tekintett magára, mint átmeneti elnökre.

Amikor először indultam, úgy gondoltam magamra, mint átmeneti elnökre

- mondta. Az interjúban Biden visszatért arra a pillanatra is, amikor eldöntötte, hogy Trump ellen indul: 2017-ben Charlottesville-ben szélsőjobboldali aktivisták gyűlése halálos kimenetelűvé vált.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Biden aggodalmát fejezte ki amiatt is, mi történhet novemberben "egyáltalán nem biztos", hogy békés hatalomátadásra kerül sor Harris győzelme esetén. Trump egy márciusi nagygyűlésen megjegyezte: "vérfürdő lesz az ország számára", ha veszít.

Biden kijelentette: Harris mellett fog kampányolni és beszélt Josh Shapiro pennsylvaniai kormányzóval arról is, hogy beutazza az államot. "Mindent megteszek amivel Kamala szerint a legtöbbet segíthetek" - zárta szavait Joe Biden.

Címlapkép forrása: MTI/EPA/William Philpott

Címkék:
amerika, világ, donald trump, joe biden, elnökválasztás,