Durván nekiment a jegybanknak Elon Musk: mi ütött a Tesla-vezérbe?

Pénzcentrum2024. augusztus 5. 15:30

Elon Musk ismét véleményt nyilvánított a gazdasági kérdésekben, éles kritikával illette az amerikai jegybankot, a Federal Reserve-t (Fed). Az X közösségi oldalon közzétett bejegyzésében Musk ostobaságnak nevezte, hogy a Fed még mindig nem csökkentette a kamatlábakat, és sürgette a változtatást. A Tesla vezérigazgatójának megjegyzései a gyenge gazdasági adatok fényében komoly aggodalmakat váltottak ki a szakértők körében.

Elon Musk ismét hallatta hangját a gazdasági kérdésekben. Az X közösségi oldalon közzétett bejegyzésében élesen bírálta az amerikai jegybankot, a Federal Reserve-t (Fed), amiért még mindig nem csökkentette a kamatlábakat. Musk szerint ez ostobaság volt a Fed részéről, és sürgette a kamatcsökkentést - írja a Reuters.

A Tesla-vezér megjegyzései nem légből kapottak; a múlt héten közzétett gyenge gazdasági adatok sorozata komoly aggodalmakat keltett. Sok szakértő attól tart, hogy a Fed túl sokáig hagyta magasan a kamatlábakat, ami már most is károkat okozhat az amerikai gazdaságnak. A döntéshozók legutóbbi ülésükön változatlanul hagyták az irányadó kamatlábat az 5,25%-5,50%-os sávban.

Jerome Powell, a Fed elnöke szerdán azt mondta ha az amerikai gazdaság továbbra is követi a várt pályát, akkor jövő hónapban valóban sor kerülhet a kamatcsökkentésre. Az időzítés különösen érdekes lehet, hiszen mindez az ország elnökválasztási kampányának kellős közepén történik.

Címlapkép: Tolga Akmen, MTI/MTVA 

Címkék:
alapkamat, jegybank, tesla, amerika, világ, elon musk, fed, amerikai egyesült államok,