Újabb magyar blama az olimpián: érem nélkül zárnak egyéniben a női kardozók, nem jutottak az elődöntőbe

Pénzcentrum/MTI2024. július 29. 16:44

Szűcs Luca két győzelem után a negyeddöntőben vereséget szenvedett a női kardozók egyéni versenyében a párizsi olimpián. Kiesett a nyolc között Márton Anna is, így a magyar női kardozók egyéniben érem nélkül zárnak.

A három éve Tokióban negyedik helyezett magyar vívó, Márton Anna az elődöntőért a négyszeres egyéni világbajnok ukrán Olga Harlannal vívott, és 15-7-re maradt alul. A BVSC 29 éves vívója, aki a magyar csapattal tavaly világbajnok lett, nagyon visszafogottan kezdett. Nem indult el elég határozottan, amikor pedig támadott, nem volt meg a megfelelő távolság, és a védései sem jöttek be.

A 33 éves Harlan, a szakág kiemelkedő alakja, aki Londonban és Rio de Janeiróban harmadik volt egyéniben, Pekingben pedig győzött az ukrán csapattal, sorozatban hét tust adott. Ekkor jött az első magyar találat, a szünet pedig 8-1-nél következett. Érdemi változás nem történt a második szakaszban sem, így tovább nőtt a különbség. Bár 13-5 után Márton Anna közelebb tudott zárkózni, Harlan sima győzelemmel jutott a legjobb négy közé.

Nem jutott a négy közé Szűcs Liza sem: a csapatban kétszeres világbajnok magyar vívó a harmadik mérkőzésén a hazai közönség erőteljes biztatását élvező, csapatban olimpiai, illetve kétszeres vb-ezüstérmes Sara Balzerrel vívott, és szoros küzdelemben 15-12-re kikapott.

címlapi kép: Illyés Tibor, MTI/MTVA

Címkék:
olimpia, magyarország, sport, magyar, magyarok, szórakozás, ukrán, vívás, érem, olimpia2024, Párizs2024,