Friss hírek jöttek a sérült magyar tornászról: ilyen állapotban van most Kovács Zsófia

Pénzcentrum2024. július 29. 18:48

Nincs szüksége műtétre a női tornászok olimpiai pódiumedzésén ismét megsérült Kovács Zsófia háromszoros Európa-bajnoknak, aki részleges térdszalag-szakadás miatt maradt le az ötkarikás játékokról.

Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak elmondta: nem olyan nagy a dunaújvárosi sportoló sérülése, mint amire számítottak. Tudomásuk szerint húzódás és részleges szakadás a diagnózis.

"Ez mindenféleképpen jó, tehát jelenleg nem szükséges az operáció. Rehabilitációra és nyugodt felkészülésre van szüksége, és a következő ciklusban is itt a helye" - mondta Draskóczy. Kiemelte, hogy az olimpia után össze kell szedniük és újjá kell építeniük a csapatot. "Alulról nem jönnek fel fiatalok", ezért a jelenlegi versenyzőkkel kell végigcsinálniuk a következő négyéves ciklust is.

A 24 éves tornásznak a szeptemberben keresztszalag-szakadás miatt műtött térde a versenyt megelőző, csütörtök esti pódiumedzésen bemutatott jó gyakorlata után, a leugrást követően sérült meg. A háromszoros Európa-bajnok péntek reggel MRI-vizsgálaton vett részt a francia fővárosban, az eredmény ismeretében a magyar orvosi csapat úgy döntött, hogy Kovács térdfájdalmai miatt nem indulhat a vasárnapi selejtezőben. Székely Zója vette át a helyét, aki 13,433 ponttal 34. lett felemáskorláton.

A tornászoknál mindkét nem összetett döntőjében lesz magyar, mivel Czifra Bettina Lili és Mészáros Krisztofer is fináléba jutott, Bácskay Csenge pedig harmadik számú tartalék ugrásban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

címlapi kép: Erdem Sahin, MTI/MTVA

Címkék:
olimpia, magyarország, hírek, magyar, magyarok, sérült, friss, olimpia2024,