Fény derült végre a világsztár sportolók titkára: ezért csinálják az egészet

Pénzcentrum2024. július 29. 19:34

Nem egyszer láthatunk sportolókat, hogy egy érem megszerzése, történjen az olimpián vagy egy labdarúgótorna után, beleharapnak az érembe. Sokáig nem tudhattuk, mi áll emögött, de most erről kérdezett sportolókat a LadBible.

Ez az egyik legfurcsább jelenség a modern sportban, de olyasmi, amit minden sportágban látni. Az olimpiától kezdve a Premier League vagy az FA-kupa megnyeréséig a sportolók gyakran "rágódnak" az érmeiken.  Nagy-Britannia 1991-es győzelme a 4x100 méteres váltófutásban volt az első olyan pillanatok egyike, amikor a győztes sportolók ezt tették. Mind a négy győztes atléta - Derek Redmond, John Regis, Roger Black és Kriss Akabusi - aranyérmével a fogai között pózoltak a verseny és az éremátadás után. A közelmúltban pedig olyan legendák tették ugyanezt, mint Usain Bolt és Michael Phelps. Usain Bolt például beleharapott az egyik aranyérmébe a 2016-os játékokon.

Frank Farley pszichológus szerint ez azért történik, mert így akarnak részt venni abban a győztes kultúrában és korszellemben, amelyet ezek az események képviselnek.

Ettől lesz igazán tiéd az érem

- mondta Farley.

Azonban ez persze nem mindig veszélytelen. A 2010-es téli olimpián Vancouverben például David Moeller német szánkósnak kitört egy foga egy ilyen pózolás közben.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A fotósok egy olyan képet akartak, amelyen csak a fogaimmal tartom az érmet. Aznap este viszont észrevettem, hogy hiányzik az a fogam, amivel beleharaptam az aranyba

- mondta Moeller.

Címkék:
olimpia, világsztár, győztes, sportolók, érem, olimpia2024,