Káosz az USA-ban: ennyivel nyerne Donald Trump, ha ma tartanák a választást

Pénzcentrum2024. július 23. 09:15

Két friss közvélemény-kutatás jelent meg Kamala Harris várható demokrata jelölt elnöki esélyeiről: mindkettő azt mutatja, hogy a politikus vereséget szenvedne Donald Trump republikánus jelölttől novemberben - írja a Portfolio

Az új felmérések közvetlenül azután készültek, hogy Joe Biden jelenlegi elnök bejelentette visszalépését. Nem ez az első alkalom, hogy Harris esélyeit vizsgálják Trump ellen, de ezek az első kutatások, amelyek Biden visszalépése után készültek.

A kutatást, amelyre a portál hivatkozik, az On Point Politics/SoCal Research készítette vasárnap.Felmérésük szerint Trump a szavazatok 51%-ával győzne, ha most tartanák a választást, míg Harris 43%-ot kapna. A megkérdezettek 6%-a bizonytalan volt. A Morning Consult szűkebb Trump-győzelmet mutatott ki: szerintük Trump a voksok 47%-át, Harris pedig 45%-át szerezné meg.

Az Egyesült Államokban az elnökválasztás kimenetelét az elektori szavazatok döntik el, nem pedig a lakossági voksok száma, de az elektori szavazatok gyors és pontos felmérése szinte lehetetlen. Fontos megjegyezni, hogy Harris elnökválasztási kampánya még gyakorlatilag el sem kezdődött, így az eredmények még Trump javára vagy ellenében is változhatnak.

Trump mindenesetre már Biden visszalépésekor kijelentette, hogy szerinte Harrist sokkal könnyebb lesz legyőzni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Mi alapján választanak a fiatalok az elérhető diákszámla-konstrukciók közül?

Sokan az egyetemi tanulmányaik megkezdésével párhuzamosan nyitják meg első lakossági folyószámlájukat, ezért a pénzintézetek rendkívül kedvező ajánlatokat kínálnak az új ügyfeleknek. Kutatásunkban arra keressük a választ, hogy milyen szempontok alapján választanak a családok és a fiatalok az elérhető diákszámla-konstrukciók közül. 

Create your own user feedback survey

Címkék:
amerika, usa, donald trump, választás, közvéleménykutatás, esélyek, joe biden, kamala harris,