Eldőlt az amerikai elnök sorsa? Így van most Joe Biden, hamarosan döntenie kell

Pénzcentrum2024. július 19. 19:30

Joe Biden kampánystábja újra hangsúlyozza, hogy az elnök nem lép vissza a jelöltségtől, annak ellenére, hogy egyre több demokrata kongresszusi képviselő szólítja fel a visszalépésre. Az elnöknek most azzal a rideg valósággal kell szembenéznie, hogy pártja legmagasabb szintjein sokan azt szeretnék, ha lemondana a 2024-es választásokon való indulástól, hogy helyet adjon egy új jelöltnek - közölte az AP News.

A delaware-i tengerparti házában COVID-19 fertőzéssel küzdő Joe Biden a jelek szerint elszigetelődött, és bizalmasainak köre tovább zsugorodott. Az elnök ragaszkodik ahhoz, hogy legyőzheti Donald Trumpot, de családjával együtt mérlegeli, hogy meghajoljon-e a növekvő nyomás előtt.

Biden pénteki nyilatkozatában közölte, hogy jövő héten tervez visszatérni a kampánykörútra. "A tét nagy, és a választás egyértelmű" - mondta. "Együtt győzni fogunk."

Kampányfőnöke, Jen O'Malley Dillon elismerte, hogy az elnök támogatottsága csökkent. "Sok munkánk van még hátra" - mondta az MSNBC műsorában. Hozzátette: "Vannak kérdéseik az embereknek Biden vezetői alkalmasságával kapcsolatban, de nem szavaznak át Trumpra." 

Biden elnök megérdemli a tiszteletet

- mondta Chris Coons delaware-i szenátor.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az AP-NORC Center for Public Affairs Research felmérése szerint 10-ből 6 demokrata úgy gondolja, hogy a jelenlegi alelnök Kamala Harris jó munkát végezne elnökként, de tízből 2 demokrata nem hiszi ezt. Barack Obama volt elnök Bidennel kapcsolatos aggodalmait a párt vezetői felé, Nancy Pelosi volt demokrata házelnök pedig négyszemközt közölte Bidennel aggályait. Kampánytisztviselők szerint Biden továbbra is eltökélt versenyben maradni.

címlapi kép: Jessica McGowan, MTI/MTVA 

Címkék:
amerika, világ, vezető, elnök, joe biden, elnökválasztás, amerikai egyesült államok, vezetők, amerikai,