Súlyos, ami kiderült Trump merénylőjéről: mentális betegségeit vizsgálták, itt az eredmény

Pénzcentrum2024. július 15. 09:03

A Donald Trump kampánygyűlésén merényletet elkövető férfi egyedül cselekedett, és egyelőre nincs nyom arra, hogy mentális betegségben szenvedett volna vagy bármilyen ideológiát követett volna - számolt be róla az FBI igazgatója, Christopher Wray az amerikai AP News-nak.

Mint arról korábban beszámoltunk, vasárnap egy Pensylvania-ban tartott kampányrendezvényén meglőtték a republikánus elnökjelölt Donald Trumpot. Hamarosan kiderült, a merénylő nem csupán egyszerű lövöldözést tervezett, terrorcselekményre készült.

Most az FBI elnöke nyilatkozott a jelölt elleni merénylet ügyében. Christopher Wray elmondta, a nyomozás még kezdeti szakaszban van, és egyik prioritásuk az elkövető indítékának feltárása. Az eddigi vizsgálatok során a közösségimédia-oldalain sem találtak fenyegető bejegyzéseket. Az FBI igazgatója megerősítette, hogy a támadó egy félautomata lőfegyvert használt, amelyet az apja vásárolt legálisan, és az autójában talált gyanús szerkezetet laboratóriumban fogják megvizsgálni.

A Trump elleni merényletkísérlet óta fokozódtak az erőszakcselekményekkel kapcsolatos fenyegetések az online térben. Az ügyben mind gyilkossági kísérlet, mind belső terrorizmus címén vizsgálatot folytatnak, és az FBI nagy erőket mozgósít, hogy felderítsen minden esetleges fenyegetést a republikánus nemzeti konvencióval kapcsolatban. A merénylet során Trump, a republikánusok várható elnökjelöltje, könnyebben sebesült meg, de egy másik ember meghalt, és ketten életveszélyesen megsérültek. A hatóságok a helyszínen végeztek a támadóval.

Címlqapkép: DAVID MAXWELL, MTI/MTVA

Címkék:
egyesült államok, terror, merénylet, usa, donald trump, elnök, elnökválasztás, terrorcselekmény,