Kiszivárgott, óriási bejelentésre készül Donald Trump a merénylet után: mit tervez a volt amerikai elnök?

Pénzcentrum2024. július 15. 19:44

Donald Trump hétfőn tervezi bejelenteni, hogy kit választ alelnökjelöltjének a közelgő elnökválasztásra. Állítólag "további meglepetések is várhatók".

Donald Trump hétfőn tervezi bejelenteni, hogy kit választ alelnökjelöltjének a közelgő elnökválasztásra. A hírt Bret Baier, a FOX News műsorvezetője osztotta meg néhány órával a republikánus nemzeti konvenció első napjának kezdete előtt - írja a CNBC. Az egykori elnök azt is elárulta Baiernek, hogy "további meglepetések is várhatók".

A republikánus reménységek közül három csúcsjelölt maradt versenyben: JD Vance ohiói szenátor, Doug Burgum észak-dakotai kormányzó és Marco Rubio floridai szenátor. Érdekesség, hogy Vance és Rubio korábban mindketten Trump éles kritikusai voltak. Vance 2016-ban "totális csalónak" nevezte Trumpot, míg Rubio "szélhámosnak" titulálta őt a 2016-os elnökválasztási előválasztáson.

Burgum a jelenlegi előválasztási ciklusban indult Trump ellen, bár akkor nagyrészt kerülte az exelnök közvetlen bírálatát. Vance és Burgum például mindketten megjelentek Trump New Yorkban zajló bűnügyi perénél a tárgyaláson kívül, hogy elítéljék a republikánus jelölt ellen indított büntetőeljárást. Miután az esküdtszék ebben a perben 34 rendbeli üzleti adatok meghamisítása miatt elítélte Trumpot, Rubio az egész ügyet a Fidel Castro kommunista rezsimje alatt Kubában folytatott kirakatperekhez hasonlította.

Címlapkép: Evan Vucci, MTI/MTVA 

Címkék:
világ, usa, trump, donald trump, elnök, elnökválasztás, amerikai egyesült államok, amerikai választások, amerikai választás,