Nem csak lövöldözni akart? Ezt találták Trump merénylőjének autójában: már korábban is felfigyeltek a férfira

Pénzcentrum2024. július 14. 18:46

A Donald Trump elleni sikertelen merénylet elkövetőjének autójában és otthonában is robbanóanyagokat találtak. A helyi rendőrség már a rendezvény helyszínén felfigyelt a gyanúsan viselkedő férfira a fémdetektoros kapuk közelében. A hatóságok figyelmeztették a Trump védelmét ellátó Secret Service-t is.

A CNN rendőrségi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a Donald Trump elleni sikertelen merénylet elkövetőjének autójában és otthonában is robbanóanyagokat találtak. Egyelőre nem tisztázott, mire kívánta felhasználni a robbanószereket.

A Thomas Matthew Crooksként azonosított 20 éves férfi Trump pennsylvaniai kampánygyűlésének közelében, Bethelben lakott, autóját a rendezvény közelében parkolta le.

A merénylőnél egy AR-típusú lőfegyver volt, amit valószínűleg az apjától vett el. Crooksnál nem voltak személyazonosító iratok, így azonosítását többek között a fegyver alapján végezték el. A helyszínen készült felvételek alapján a merénylő egészen közel jutott a színpadhoz, ahol Trump beszélt, és a közösségi médiában megjelent felvételeken egy szürke terepszínű ruhát viselő alak látható egy épület tetején, amely 150 méterre volt a pódiumtól.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az AR-15-ös gépkarabély a The Guardian szerint az Egyesült Államokban az egyik legkedveltebb fegyver, és számos tömeggyilkosság során használták, mint például a 2017-es Las Vegas-i támadásban és a 2022-es LMBT-közösség elleni támadásban. Tavaly februárban Andrew Clyde republikánus képviselő AR-15-ös formájú kitűzőket osztogatott a Képviselőházban, ami demokrata képviselők rosszallását váltotta ki. Clyde a fegyvertartás jogának fontosságára kívánta felhívni a figyelmet. Az Egyesült Államokban gyakran felmerül a fegyvertartási szabályok szigorítása a köztéri lövöldözéseket követően, de a republikánusok a szabad fegyverviselés mellett állnak ki, míg a demokraták szigorúbb szabályozást szorgalmaznak.

Címlapkép: Gene J. Puskar, MTI/MTVA

Címkék:
egyesült államok, rendezvény, fegyver, merénylet, világ, trump, donald trump, amerikai választások, amerikai választás,