Látták Trump merénylőjét a támadás előtt, szóltak is a rendőröknek: óriási blama az amerikai titkosszolgálatnál?

Pénzcentrum2024. július 14. 10:51

Merényletet követtek el Donald Trump ellen egy Butler megyei rendezvényen. Egy szemtanú, Greg Smith, a BBC-nek nyilatkozva elmondta, hogy percekkel az incidens előtt egy puskás férfit látott egy közeli háztetőn. Szóltak a rendőröknek, akik viszont nem vizsgálták meg a helyzetet. Az amerikai titkosszolgálat vizsgálja, milyen mulasztások vezettek a támadáshoz.

Mint beszámoltunk róla, merényletet követtek el Donald Trump ellen egy kampányrendezvényen, a volt elnököt a fülén találta el a lövés, jól van, már elhagyhatta a kórházat. Most a BBC beszélt egy szemtanúval, aki állítja: látta a merénylőt. Greg Smith arról beszélt: a férfi medve-kúszásban halad a tetőn, mindössze kb. 15 méterre tőlük, a fegyverét is tisztán látták. Azonnal jelezte a rendőröknek, hogy valami nincs rendben, de úgy tűnt, hogy azok nem vették észre a fegyverest a tető lejtése miatt - a résztvevők perceken át győzködték őket, hogy nézzék meg, ki lehet a tetőn.

Miért nincs itt minden tetőn titkosszolgálat? Ez nem egy nagy hely. Ez egy biztonsági hiba, 100%-os biztonsági hiba

- mondta a szemtanú, aki szerint a helyszínen sok gyerek is volt. A rendezvény közben öt lövés dördült el. A Secret Service ügynökei azonnal körbevették Trumpot és biztonságba kísérték őt. A fegyverest lelőtték - erősítették meg később a hatóságok.

Anthony Guglielmi, a Secret Service szóvivője megerősítette: aAz ügynökök semlegesítették a lövöldözőt és gyorsan reagáltak a védelmi intézkedésekkel. A tragikus esemény során egy ember meghalt és két másik súlyosan megsérült - tette hozzá Guglielmi.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az AP értesülései szerint az amerikai titkosszolgálat vizsgálja, milyen mulasztások vezettek ahhoz, hogy egy AR típusú puskával felfegyverzett személy elég közel kerülhetett Trumphoz, és megsebesíthette őt. Az épület, ahonnan a lövést leadták, mindössze 120-150 méterre, azaz "meglepően közel" volt a helyszínhez. Mike Johnson, a republikánus házelnök bejelentette, hogy bizottsági meghallgatásra hívták be a titkosszolgálat igazgatóját, Kimberly Cheatlet, valamint más illetékeseket.

Címlapkép: Evan Vucci, MTI/MTVA

Címkék:
amerika, merénylet, titkosszolgálat, világ, donald trump, támadás, amerikai egyesült államok, amerikai választások, amerikai választás, amerikai,