Durva kihívás előtt áll a megválasztott brit miniszterelnök: ezt biztosan nehezen oldja majd meg

Pénzcentrum2024. július 5. 15:15

Az élet egyik legstresszesebb kihívása a költözés, de nem sokan teszik meg úgy, hogy előtte hat hét könyörtelen választási kampányt csinálnak végig, valamint megválasztják őket az Egyesült Királyság miniszterelnökévé. Keir Starmer, a hatalmas győzelmet arató új brit miniszterelnök viszont most pontosan ezt fogja tenni - írja cikkében a The Guardian.

Mint arról reggel a Pénzcentrum is beszámolt, óriási győzelmet aratott a brit baloldali párt, a Labour a csütörtökön megtartott parlamenti választáson. Keir Starmer pártja 410 feletti széket nyert el a brit törvényhozásban, és 14 évnyi konzervatív uralmat semmisített meg.

A következő egy-két napban a Starmer-család - a miniszterelnökké lett Keir, felesége, Victoria és két tizenéves gyermekük - észak-londoni házukból a Downing Street 10. szám alatti lakásba költöznek. Közben a megbukott miniszterelnöknek, Rishi Sunaknak is össze kell pakolniuk a holmijukat, és ki kell költözniük valamelyik ingatlanjukba - vagy az öt hálószobás házba Kensingtonban, vagy yorkshire-i kastélyukba mennek.

Alex Allan, John Major és Tony Blair korábbi titkára azt mondta: az, hogy egyszerre kell levezényelni be-és kiköltözést, egy komoly próbatétel.

Az egész körülbelül egy óra alatt zajlik le. 1997-ben John Major délelőtt 11 óra körül búcsúzott el a Downing Street személyzetétől, és ment a palotába lemondani. Dél körül én nyitottam ki az ajtót a Downing Street 10-ben, és mondtam Tony Blairnek, hogy 'üdvözlöm, miniszterelnök úr'. Ez hihetetlenül gyorsan megy

- mondta a titkár.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

De nem csak ő, hanem Tony Blair felesége, Cherie is azt írta, hogy megviselte a költözés. Ez annak ellenére is különös lehet, hogy 1997-ben, amikor a mostaninál csak egy kicsit nagyobb verést mért a konzervatívokra a Blair-féle Munkáspárt, szintén hetekkel korábban már biztos volt, hogy a Blair-cslád költözhet a Downing streetre.

Nem volt idő leszervezni egy költöztetőautót, nem mintha egyébként is szükségünk lett volna rá. Csak a személyes holminkat, ruhákat, a gyerekek játékait és az általános apróságokat vittük

- fogalmazott önéletírásában Cherie Blair.

Címkék:
london, világ, elköltözés, miniszterelnök, költözés, politika, brit, miniszterelnökség, britannia, konzervatív,