Állat ragadt el egy 12 éves gyermeket: a hatóságok gőzerővel keresik a holttestet

Pénzcentrum2024. július 3. 14:19

Ausztrália északi részén, a Nganmarriyanga közelében kutatás zajlik egy 12 éves gyermek után, akit valószínűleg egy krokodil ragadott el. A gyerek kedden alkonyatkor úszott ki; a helyi közösség és a rendőrség mellett speciális keresőcsapatok is részt vesznek a műveletben - írta a BBC.

Ausztrália északi részében egy 12 éves gyermek után indult keresés, akit egy krokodil ragadhatott el. Az eset a Nganmarriyanga (NT) város közelében történt, ami Darwintól délnyugatra található, az Északi Területen. A gyermek eltűnését kedden alkonyatkor jelentették, miután utoljára úszni látták a Mango Creek területén. A rendőrség és a helyi közösség azonnal megkezdte a kutatást, amelyhez később speciális kereső- és mentőcsapatok is csatlakoztak.

Az Északi Területen élő sósvízi krokodilok száma meghaladja a 100 000-et, ami világszerte a legmagasabb. Ennek ellenére az emberekre történő támadások esete ritka. Brent Potter, az NT rendőrminisztere szerint a művelet jelenleg a helyreállítási szakaszban van. Hozzátette, hogy az emberre támadó krokodilok általában befogásra és eltávolításra kerülnek.

Potter úr felhívta a figyelmet arra is, hogy Ausztrália északi részein sok sósvízi krokodil él, fontos távol maradni a víztől biztonsági okokból. Megemlítette továbbá, hogy bár korábban vadásztak rájuk, a sósvízi krokodilok számának növekedése az 1970-es évek óta tiltott vadászat eredménye.

Az elmúlt év során az Északi Területen legalább két másik krokodiltámadás történt sérülésekkel, de halálos áldozatot legutóbb 2018-ban jegyeztek fel. Queensland államban viszont több haláleset is előfordult az elmúlt években.

Címkék:
halál, afrika, állat, világ, támadás, eltűnés,