Megdöbbentő hírek érkezett Robert Fico állapotáról: kiderült, mi vár a szlovák kormányfőre

Portfolio2024. június 30. 18:50

Robert Fico szlovák miniszterelnök május 15-i merénylet következtében maradandó egészségkárosodást szenvedett, amely mozgásszervi problémákat és hasüregi gondokat okoz neki, állapota pedig továbbra is kiszámíthatatlan – tájékoztatott Robert Kaliňák védelmi miniszter.

Robert Fico, Szlovákia miniszterelnöke, maradandó egészségügyi károsodásokkal néz szembe a május 15-én történt merénylet következtében – tájékoztatta a közvéleményt Robert Kaliňák védelmi miniszter. A támadás következtében Fico mozgásszervi rendszerében is tartós károsodások keletkeztek, amint azt Kaliňák elmondta. Hozzátette, hogy a miniszterelnök hasüregi problémákkal is küzd - írja a Portfolio

"Egy haslövés után az érintett szervek már nem ugyanúgy funkcionálnak, mint fiatal korban" - tette hozzá. Az incidens után Fico-t kórházba szállították, majd otthoni ápolásban részesült. Egy nemrégiben nyilvánosságra hozott videófelvételen arról beszélt, hogy tervei szerint június végén vagy július elején térne vissza munkahelyére.

A védelmi miniszter említést tett arról is, hogy Fico aktívan részt vett az előző heti brüsszeli Európai Unió csúcstalálkozójának előkészületeiben. Azonban a találkozón Szlovákia képviseletét Peter Pellegrini köztársasági elnök vállalta magára.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Címkék:
otthon, szlovák, szlovákia, merénylet, miniszterelnök, miniszter, robert fico,