Őrizetbe vettek egy feltételezhetően merényletre készülő férfit: nagy baj is lehetett volna

MTI2024. június 6. 08:54

Letartóztatott a francia rendőrség egy 26 éves orosz-ukrán férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy erőszakos cselekményt tervezett Franciaországban. A férfi korábban megsebesítette magát egy robbanószerkezettel - erősítették meg szerda este az illetékes hatóságok a Le Journal du Dimanche című lap értesülését.     

A Donbasz régióból származó, orosz és ukrán útlevéllel is rendelkező férfit hétfő este vették őrizetbe. A gyanúsítottat először a mentősök látták el hétfő délután, miután egy robbanást követően égési sérüléseket szenvedett, majd kórházba szállították, ahol őrizetbe vették és kihallgatták - közölte az országos terrorellenes ügyészség.

A nyomozáshoz közel álló források szerint a gyanúsított "nemrég" érkezett Franciaországba, és a Párizstól északra található Roissy-en-France település - ahol a Roissy-Charles de Gaulle nemzetközi repülőtér is található - egyik hoteljében foglaltak a nevére szobát.     A terrorellenes ügyészség közlése szerint ebben a hotelszobában a nyomozók "robbanószerkezetek gyártására használatos eszközöket és anyagokat" találtak, és az egyik ilyen eszköz felrobbant, a hotelt ki is kellett üríteni.

Kedden a terrorellenes ügyészség vette át az ügyben a nyomozást, és erőszakos cselekmény tervének gyanúja miatt indított eljárást. A vádhatóság terrorcselekménnyel kapcsolatos bűnszövetkezetben való részvétellel, valamint robbanóanyag vagy robbanóanyag előállítására alkalmas anyag birtoklásával vádolja a gyanúsítottat.

A nyomozás első megállapításai szerint a Donbaszból származó gyanúsított vállaltan oroszbarát elkötelezettségű, két évig harcolt az orosz hadsereg kötelékében - jelezték nyomozati források az AFP hírügynökségnek. Pénteken a belügyminisztérium azt közölte, hogy a francia titkosszolgálatok az év eleje óta három, 2017 óta pedig ötven terrorcselekményt hiúsítottak meg.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Egyre több tragikus esetről hallani mostanában, gondolhatunk akár a néhány hete lezajlott Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni támadásra, amely során a 71 éves merénylő többször is rálőtt a politikusra. A politikus életét sikerült megmenteni, állapota azóta javul.

 

Címkék:
párizs, franciaország, világ, ukrán, orosz, reptér, terrorelhárítás, terrorcselekmény,