Súlyos kijelentést tett az izraeli tanácsadó: még hosszú hónapokig fog tartani a háború

MTI2024. május 29. 20:01

Még legalább hét hónapig fog tartani a Hamász palesztin terrorszervezet ellen indított háború a Gázai övezetben -  jelentette ki szerdán Cahi Hanegbi, Izrael nemzetbiztonsági tanácsadója.

Hanegbi a Kan közszolgálati rádiónak nyilatkozott. "A hadsereg őszintén megmondta a haditervek kabinet elé terjesztésének első napjaiban, hogy a háború hosszú lesz, és 2024-et a harcok éveként határozta meg" - közölte.

"Idén további hét hónapnyi küzdelem vár ránk az eredmények elmélyítése érdekében, és elérjük azt, amit mi a Hamász kormányzati és katonai képességei megsemmisítéseként határozunk meg" - vélekedett.

Hanegbi szerint a győzelem egyértelmű, a háború három célja határozza meg: a Hamász infrastruktúrájának és katonai képességeinek megsemmisítése, az elhurcoltak visszatérése, és hogy a háború végén többé nem fenyegetik Izraelt a Gázai övezetből.

Izraelben jelentősen megemelkedett a mentális segítségre szorulók száma az október 7-i terrortámadás óta az izraeli parlament, a kneszet egészségügyi bizottságának meghallgatásán közölt adatok szerint. Az Hamász iszlamista terrorszervezet által elkövetett tömeggyilkosságot követő első három hónapban 17 825 embert láttak el az erre szakosodott intézményekben, több mint háromszorosát a 2022-ben, és két és félszeresét a 2023 első kilenc hónapjában kezelteknek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Jelenleg 15 központban ápolják a rászorulókat,  és  országszerte több tucat helyet működtettek az otthonaikból evakuált észak-izraeliek számára. Az október 7-én, a Gázai övezet mellett tartott parti mintegy kétezer túlélőjét is különleges, szakmai segítségben részesítik. A zenei fesztiválon 364 embert gyilkoltak meg, és hatvanat hurcoltak el túszként a palesztin terroristák.

Címkék:
emberrablás, október, tanácsadó, izrael, háború, palesztina, Közel-Kelet, gázai övezet, gáza,