Közleményt adott ki a kórház Fico állpotáról: így van most a szlovák kormányfő

Pénzcentrum2024. május 20. 14:32

Robert Fico továbbra is a besztercebányai Roosevelt Egyetemi Kórház egészségügyi személyzetének gondozásában van.

Robert Fico továbbra is a besztercebányai Roosevelt Egyetemi Kórház egészségügyi személyzetének gondozásában van, az utolsó ismert információk szerint a miniszterelnök más egészségügyi intézménybe való átszállítását egyelőre nem fontolgatják - írja az aktuality.sk.

A Roosevelt Kórház hétfőn rövid közleményt adott Robert Fico miniszterelnök jelenlegi állapotáról: a mai konzultáció után a beteg állapota stabil. Klinikailag javul, kommunikál, a gyulladásos paraméterek lassan csökkennek. A miniszterelnök továbbra is a mi gondozásunkban marad - írták.

Fico miniszterelnök szerda óta a Roosevelt Kórházban van. Helikopterrel szállították oda, miután egy 71 éves férfi meglőtte. Röviddel a tett után kiderült, hogy merényletről volt szó, az elkövetőt a hétvégén vették őrizetbe. Védett személy elleni előre kitervelt gyilkossági kísérlettel vádolják, 25 évtől életfogytig tartó szabadságvesztés vár rá. Fico a merényletben több lőtt sebet kapott, az orvosok többször megműtötték.

Fico miniszterelnöknek sikerült túljutnia a legrosszabbon

- méltatta Peter Kmec miniszterelnök-helyettes hétfő délután a besztercebányai orvosok munkáját.

Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter a miniszterelnöknek erőt és sok békét kívánt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Bízunk benne, hogy a pénteken történt utolsó műtétet követő pozitív prognózis folytatódik

Fico egészségi állapotát súlyosnak minősítette, annak ellenére, hogy stabil.

Címlapkép: Koszticsák Szilárd, MTI/MTVA 

Címkék:
kórház, egészségügy, szlovákia, merénylet, világ, miniszterelnök, orvosok,