Lehalt a világ legnagyobb hullámvasútja: hatalmas bukta, pár napos működés után ütött be a krach

Pénzcentrum2024. május 14. 12:44

Alig egy héttel a nyitás után bezárt a Cedar Point vidámparkban található hullámvasút, mely a világ legmagasabb és leggyorsabbjaként lett beharangozva. A Top Thrill 2-t ideiglenesen leállították mechanikai javítások elvégzése céljából, miközben a park vezetősége és vendégei egyaránt csalódottságukat fejezték ki a szüneteltetés miatt - jelentette a Daily Mail.

Az ohiói Cedar Point vidámparkban található, a világ legmagasabb és leggyorsabb hullámvasútjaként beharangozott Top Thrill 2 működését a nyitás után pár nappal máris felfüggesztették. A leállás oka egy "mechanikai módosítás" elvégzése, amit a gyártó végez el. A javítást követően a park személyzete és egy külső felügyelő fogja átvizsgálni újra a hullámvasuttat annak érdekében, hogy az újranyitás biztonságosan megtörténhessen.

A vidámpark közleménye szerint tudatában van annak, hogy a látogatók nagy várakozással tekintettek az új hullámvasútra, és megérti csalódottságukat amiatt, hogy nem tudják azt üzemeltetni. A park vezetősége minden lehetséges lépést megtesz annak érdekében, hogy mihamarabb újra megnyithassák az attrakciót.

A pontos módosítások természetéről és az újranyitás időpontjáról még nincsenek pontos részletek. A friss információkat a Cedar Point weboldalán teszik majd közzé. Korábban azt is bejelentették, hogy a Top Thrill korábban már világcsúcsot döntött magasságával és sebességével - ennek a felújított változata tér vissza azután, hogy egy baleset miatt bezárásra került.

A Top Thrill 2 elődjét egy vendég balesete miatt kellett bezárni még 2021-ben. A vendég fejsérülést szenvedett egy leeső fémkonstrukció miatt. Az eset jogi következményekkel is járt; a pórul járt vendég több millió dolláros kártérítést igényelt a parktól.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Cedar Point vezetősége azt ígéri, hogy az új Top Thrill 2 még merészebb és fejlettebb lesz mint elődje. A pálya háromszoros kilövési mechanizmust kapott és egy második torony is épült mellé, mindkettő 420 láb magasságban. 

Címkék:
park, szórakozás, vendég, világ, nyitás, bezárás,