Szép csendben totális háborút indított Oroszország és Kína: mi lesz itt, ha elfajulnak a dolgok?

Pénzcentrum2024. május 13. 12:05

Jóval gyakoribbak voltak az Oroszországból és Kínából indított kibertámadások tavaly. Az ismert kínai kibertámadások száma 50 százalékkal nőtt a múlt évben.

Jóval gyakoribbak voltak az Oroszországból és Kínából indított kibertámadások tavaly - állítja a Bitkom német digitális egyesület a Portfolio szerint.

Tavaly kétszer annyi támadást észleltünk Oroszországból - jelentette ki Bernhard Rohleder, az egyesület ügyvezető igazgatója. Az ismert kínai kibertámadások száma 50 százalékkal nőtt a múlt évben. A szervezet szerint a vizsgált vállalatok által jelentett támadások 80 százalékát Oroszországból indították.

Egy évre leosztva nagyjából 148 milliárd eurónyi kár keletkezett kizárólag kibertámadások miatt

- fogalmazott Rohleder. A támadások mögött a legtöbb esetben szervezett bűnözői csoportok vagy külföldi titkosszolgálatok állnak.

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 699 918 forintot igényelnél 6 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 53 004 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 53 149 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

"Egyeseknek ez csupán a pénzről szól" - mondta az igazgató. Mások a lehető legnagyobb kárt akarják okozni célpontjuknak, például a létfontosságú infrastrukturális létesítmények - az energiaközpontok és kórházak - támadásával. Ugyanakkor a pusztán szórakozás céljából elkövetett hackertámadások száma is jelentős.

Nancy Faeser német belügyminiszter és a német Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) elnöke, Hogler Münch hétfő délelőtt Wiesbadenben teszi közzé a Németországban 2023-ban észlelt kiberbűncselekményekről szóló jelentést. A BKA előzetes közlése szerint is nőtt az utóbbi évben külföldről vagy ismeretlen helyről indított kibertámadások száma az országban.

Címkék:
kiberbűnözés, oroszország, világ, kibertámadás, kína, kiberbiztonság, háború,