Házról házra járt az elvetemült kardos támadó: kileste a szomszédokat, egy 14 éves gyerek meghalt

Pénzcentrum2024. május 1. 17:01

Hainaultban (London) egy szörnyű támadás során egy 14 éves fiú életét vesztette, négy másik ember pedig sérüléseket szenvedett, amikor egy fegyveres férfi az utcákon áldozatok után kutatva házakba és kertekbe hatolt be a kardjával - közölte a BBC.

Egy, a Londonaban, Hainault-ban történt borzalmas eseményekről számoltak be különféle platformokon a helyeik, ahol az emberek megdöbbenve osztottak meg képeket és videókat a támadásról. Ezek a felvételek többek között egy holttestet mutattak az utcán, miközben a felvételt készítő személy döbbenetében sikoltozott.A videók elsősorban a helyi közösség tagjai között, különösen az iskolások körében terjedtek.

A tragikus esemény során egy 14 éves fiú életét vesztette el, további négy személy pedig sérüléseket szenvedett és kórházi kezelésre szorult. A támadót látták, ahogy az emberek otthonaiba kukucskált vagy éppen bemászott a kertekbe. Egy nő arról számolt be, hogy félelmében igyekezett elbújni. A helyi lakosokat valósságal sokkolták az események, a rendőrség órákkal később erősítette meg a fiatal halálát. Alisha Khan, egy helyi lakos, arról beszélt, kifejezetten ritka az efféle erőszak London ezen részén.

A szemtanúk szerint az elkövetőnél egy szamurájkard volt, ezzel támadta meg az embereket. Azt is látták, hogy többen próbálták megfékezni a férfit, még a rendőrség megérkezése előtt. A rendőrök végül elfogták, és letartóztatták a 36 éves gyanusítottat. A híradások szerint az elkövetőt elektromos sokkolóval ártalmatlanították, de az intézkedés során két rendőr is megésérült, ők még kórházban vannak. Az ámokfutás egyébként összesen 22 percig tartott.

Címkék:
gyilkosság, ámokfutó, világ,