Luxus lehet idén az ünnep slágerhúsa: csak ilyenkor jut a magyar asztalokra

Pénzcentrum2024. november 7. 19:31

Hazánkban a kacsa- és libahús fogyasztása az ünnepi időszakokra koncentrálódik, különösen Márton-nap és karácsony előtt. A magyar lakosság évente átlagosan 3 kilogramm kacsát és 70 dekától 1 kilogrammig terjedő mennyiségű libahúst fogyaszt. Az elmúlt években egyre népszerűbbek az előkészített, darabolt és konyhakész termékek.

Hazánkban a kacsa- és a libahús fogyasztása döntően az ünnepi időszakra esik. A magyar lakosság évente megközelítőleg 3 kilogramm kacsahúst és 70 dkg-1 kg közötti libahúst fogyaszt. A kacsa- és libatermékek forgalma az őszi időszak beköszöntével, október második felétől nő meg ugrásszerűen. A csúcsidőszak a Márton-napot és a karácsonyt megelőző pár napra koncentrálódik.

Az elmúlt évek kereskedelmi tapasztalata azt mutatja, hogy az egész kacsa vagy liba helyett egyre többen az előkészített, darabolt húsokat, illetve az úgynevezett konyhakész termékeket részesítik előnyben. 

A Magyarországon működő kacsa- és libatartó és feldolgozó vállalkozások a nemzeti hagyományokat is figyelembe veszik a hústermékek előállításakor, amelyek ugyanakkor megfelelnek a nemzetközi standardoknak is. Az átlátható, fenntartható és ellenőrzött folyamatokat minden körülmények között szem előtt tartják - áll az Auchan közleményében. 

 

Címkék:
vásárlás, luxus, magyarország, ünnep, magyar, kacsa,