Gyerekkorunk csúcstermékei térnek vissza a Lidl polcaira: mivel űbereli ezt az akciót az Aldi, Spar, Penny?

Pénzcentrum2024. október 26. 10:24

Élesedik a boltok háborúja, a héten rengeteg retro terméket akcióz le a Lidl, az Aldi Prime üdítővel és filléres ebédrecepttel száll be a csatába. A PENNY szintén jó alternatíva lehet, ha a vasárnapi ebédhez kell bevásárolni, a Spar pedig "duplán olcsóbb" akciót hirdetett.

Talán nem kell sokáig ecsetelni, miért vonzódnak rengetegen a retro élelmiszerekhez, hiszen ezek nosztalgikus emlékeket idéznek fel gyermekkori élményeinkről és családi összejöveteleinkről. A régi ízek és étkezési szokások gyakran erős érzelmi kötődést alakítanak ki, amely a múlt kellemes pillanataira emlékeztet. A szóban forgó ételek nem csupán táplálékot jelentenek; sok esetben a közös étkezések, a családi hagyományok és a közösségi élmények részei is. Épp ezért a retro élelmiszerek gyakran hozzák vissza azokat az időket, amikor az étkezések lassabb ritmusban zajlottak, és a családok együtt ültek az asztalnál, így újraélhetjük ezeket a pillanatokat a régi ízek segítségével.

A hatalmas retro-lázra építi eheti akcióját a Lidl: a boltlánc olyan ikonikus termékeket kínál jövő szerdáig, mint a Maci instant kávé (250gramm 699 forintba kerül), vagy a téli fagyi, amiből 126 forintba kerül egy darab, és ha kettőt veszünk, akkor a harmadik ajándék. Emellett a régi időket idézi a bélszínroló is, amiből most fél kiló 1299-be kerül, de van mirelit rántott párizsi is, amiért 999 forintot kérnek (720g-os kiszerelés). Érkezett még a kínálatba retro kókuszkocka is 349 forintért, valamint ízes bukta 169 forintért. Az édességek között van még Duna kavics is 269 forintért, valamint Szerencsi Retro szelet 299-ért.

De macskanyelv csokit, gumicumit és zizit is választhat az, aki valami retro finomságra vágyik. A legendás, piros flakonos Caola ablaktisztító is visszatért a polcokra, 250 ml-ért 699 forintot kérnek, valamint hagyományos mosószóda is van, kilója 639 forint - WU2 sampont pedig 649 forintért lehet venni, valamint a jó öreg borotvakrém is. Akciós még a Lánchíd brandy is, egy üveg 999 forintba kerül.

Mit lép erre a többi diszkont?

Megnéztük, hogy a többi diszkont mivel száll harcba a retro-láz ellen. Az Aldiban például vasárnaptól kapható az új Prime glowberry 799 forintért, de előre elkészített kebabot is lehet venni 1999 forintért. A klasszikus édességek kedvelőinek van Balaton Bumm szelet 249 forintért, de van nagy fodros kockatészta is, amiből fél kiló 449 forintba kerül. Vasárnaptól keményen leárazzák a csináld magad pizza-csomagot is, 899 forintba fog kerülni 1299 helyett. Van még gőzgombóc is a kínálatban 949 forintért, a gyümölcsjoghurt pedig 85 forintért lesz kapható. Sőt, az akciós újságban egy olyan recept is van, amivel 949 forintból kijöhet egy gombaragus gnocchi! Illetve a készlet erejéig különféle konyhai eszközöket is leakcióztak, érdemes átböngészni az újságot!

A PENNY-ben klubkártyával a Piroska szörp most 499 forintba kerül 699 helyett, de az akciós kiadványban van vöröshagyma (169/kg) és mandarin (699/kg) is elég jó áron, de számos más zöldség és gyümölcs is szerepel a leárazások között. Akciósan 829 forintba kerül fél kiló sertés darálthús, csirkemellfilé pedig 1895 forintos kilónkénti áron kapható, a karaj/tarja pedig 999 forint/400 gramm. A boltlánc akciós Pringles chipsszel is támad, 999 forint egy doboz belőle, a sajátmárkás sajtos tallér pedig 469 forintba kerül, de akad az újságban Tchibo kávé is, 250 gramm 969 forintért, az 50 darabos 3 az egyben kávécsomag pedig 2599 forintért kapható. A hétvégi akciójuk keretein belül simán be lehet vásárolni egy ebédhez: a tálca tojás 1199 forintba kerül, egy kiló túrógombóc pedig 999-be, van sajátmárkás mirelit krumpli is 599-ért, a banán kilója pedig 399 forintba kerül. Van még csirkeszárny is 879 forintos kilóáron, a zeller gumó kilója pedig 499 forintba kerül.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Sparban egy kiló sertéscomb 1749 forintba kerül, a kacsacombból pedig 450 gramm 1249 forintért kapható, a sajátmárkás egész csirkecomb kilójáért pedig 839 forintot kérnek, de a kiadvány címlapján almát is hirdetnek 399 Ft/kg áron. Egy kiló padlizsán 899 fiorintba kerül, ugyanennyi mandnarinért 679 forintot kérnek. Az üzletlánc "duplán olcsóbb" akciói között kínál májkrémet 99 forintért, a asjátmárkás túródesszert pedig 89 forintba kerül így, akcióznak Bock vörösbort 999-ért, Konrad sört pedig 199 forintért. Ha valaki három Coca-Cola üdítőt vesz, akkor 589 forint per darabáron elviheti azokat, ha pedig két Jar mosogatószert, akkor 819 forintot kell darabjáért fizetni. A kockázott bacon 3 darab vásárlása esetébe 666 forintos darabáron kapható.

Kutatás az előrehozott szezonális akciókról

Évek óta megfogyelhető trend, hogy egyre korábbra hozzák a kereskedelmi láncok a szezonális ajánlataikat. Így egyre gyakoribb, hogy már szeptember végén megjelennek a boltok polcain a karácsonyi desszertek, a puszedlik, a fahéjas kekszek, egy-egy divatos karácsonyi manó, sőt akár a püspökkenyér is. A bátrabb kerekedők pedig már augusztus végén ledobják a karácsonyi bombát. Te mit gondolsz erről a kereskedelmi gyakorlatról? A Pézcentrum és a Debreceni Egyetem friss kutatásában arra keressük a választ, mit gondolnak a vásárlók arról, hogy enyire siet a kereskedők órája. Kérjük, töltsd ki az alábbi kérdőívet!

Címkék:
vásárlás, akció, aldi, lidl, penny, spar, bevásárlás, akciós, akciós kiadvany, retro,