Brutál áremelés a piacokon: ezt mimden vásárló a saját bőrén érzi majd

Pénzcentrum2024. október 24. 08:15

Mészáros Zoltán, a Templomkert Tanyagazdaság alapítója, generációkon átívelő mezőgazdasági hagyományokat ápol. Családja már régóta foglalkozik zöldségtermesztéssel, ő maga pedig a savanyúságkészítésben találta meg azt a területet, ahol a régi eljárások és a modern gazdálkodási módszerek egyaránt helyet kapnak.

A HelloVidéknek adott interjúban Mészáros Zoltán kitért arra is, hogy a klímaváltozás és az időjárási kiszámíthatatlanság egyre nagyobb kihívást jelent számára, különösen a minőségi zöldségek termesztése terén. A savanyúságok alapanyagául szolgáló zöldségek előállítása komoly nehézségekkel jár, még a modern technikák, mint a fóliázás és árnyékolás használata mellett is. A piaci versenyt tovább nehezíti, hogy az emberek túlnyomó többsége nagyáruházakban vásárol, ami miatt a kistermelők sokszor kiszorulnak a piacról.

Zoltán számára a marketing szerepe is fontos kérdés, mivel a láthatóság kulcsfontosságú a termékek népszerűsítésében. Ugyanakkor egyedül nehéz egyszerre foglalkozni a termelés és az értékesítés népszerűsítésével, így sok kistermelő számára komoly kihívást jelent ezen a területen való helytállás. Végül hangsúlyozta, hogy a tudatos vásárlói magatartás és a helyi termelők támogatása elengedhetetlen a fenntartható és minőségi élelmiszerellátás megőrzéséhez. Ha a kistermelőket nem támogatják, hosszú távon eltűnhetnek a piacról, veszélybe sodorva az egészséges, jó minőségű élelmiszerek elérhetőségét.

Ha érdekel a teljes interjú, a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT!

Címkék:
vásárlás, zöldség, áremelés, jelentkezés, jelentés, minőség, vásárló, zöldségek,