Szinte hihetetlen fogás az M5-ös autópályán: még a hatóságok is meglepődtek, mit találtak egy furgonban

Pénzcentrum2024. október 21. 13:33

Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán akadt fenn csaknem ezer üveg hamis parfümmel egy bolgár furgon - olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményében. A szakértő közel 17 millió forintra becsülte a termékekkel okozott kárt.  

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei a hetényi pihenőhelyre navigálták a kisteherautót, amely különféle csomagokat szállított.  A sofőr átadott egy rakományjegyzéket, amin nem volt egyértelműen feltüntetve az áruk megnevezése, ezért a pénzügyőrök a tételes átvizsgálás mellett döntöttek. A raktér ellenőrzésekor észrevették, hogy a felcímkézett dobozok mögött egy raklap mennyiségű fekete fóliába csomagolt áru is lapul, „alkatrész” megnevezéssel. 

A fólia fedte kartondobozok 977 üveg, Chanel, Dior, Xerjoff, By Kilian, és Jean Paul Gaultier feliratú parfümöt rejtettek. A szállítás körülményei és a silány minőségű csomagolás is arról árulkodott, hogy a termékek mindegyike hamisítvány, amelyet a védjegyek jogosulti képviselői is megerősítettek. A sofőr azt mondta: nem tudott a jogsértő áruról, a furgont már felpakolva vette át.

A járőrök megszakították a hamis parfümök Németországi útját és az összes illatszert lefoglalták, melyek csaknem 17 millió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indult eljárás.

A NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi, vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek.

Címkék:
NAV, hamisítás, hamis, autópálya, sofőr, hamisítvány, üveg,