Te is vettél ilyen rágcsát az Auchanban? Meg ne edd, szalmonellás lehet

MTI2024. október 19. 13:30

Szalmonella lehetséges jelenléte miatt az Auchan Magyarország Kft. is visszahívott extrudált bio kölesgolyót a forgalomból - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szombaton.

Mint ahogy arról nemrég beszámoltunk mi is, több veszélyes termék visszahívásáról is tájékoztatta a lakosságot a Nébih. A Culinaris üzletlánc a Green Cuisine mustárpor visszahívását rendelte el földimogyoróval való szennyezettség miatt, nem sokkal később pedig szalmonellás cirokgolyóra hívta fel a vásárolók figyelmét a Biopont KFT.

A hivatal emlékeztetett arra, hogy szerdán hasonló bejelentést tett a Kifli.hu Shop Kft. is. A visszahívás mindhárom cég esetében a 75 grammos, sajtos-hagymás ízesítésű, 2025. január 22-i, február 27-i és március 17-i minőségmegőrzési idejű extrudált bio kölesgolyóra vonatkozik. A Nébih kéri a vásárlókat, hogy ne fogyasszák el a terméket.

A Biopont Kft. pénteken szintén a 75 grammos sajtos-hagymás bio cirok-golyót vonta vissza a forgalomból, szintén szalmonella lehetséges jelenléte miatt. Ezért jó eséllyel a termék még máshol is problémát okozhat. Az intézkedés a 2025. június 16-i minőségmegőrzési idejű termékekre vonatkozik.

A hatóság honlapján ismerteti, hogy a szalmonellózis, a szalmonella baktériumok által okozott fertőző megbetegedés. Ezek a baktériumok leggyakrabban élelmiszerrel, ritkábban vízzel vagy piszkos kéz közvetítésével kerülnek a szervezetbe. Jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, vagy a fertőzés tünetmentes is lehet.

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 699 918 forintot igényelnél 6 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 53 004 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 53 149 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A szalmonella baktériumokat az alapos sütés-főzés elpusztítja. A megbetegedés a kisgyermekekre, idősekre, legyengült szervezetűekre különösen veszélyes lehet.

Címkék:
vásárlás, élelmiszer, nébih, fertőzés, auchan, betegség, hatóság, szalmonella, kor, láz,