Hatalmas változás élesedik a Vinted-nél: minden magyar felhasználót érint

Pénzcentrum2024. október 17. 17:30

Új országokkal bővül a Vinted elérhetősége a magyar felhasználók számára, ezután Romániából és Görögországból is lehetséges a termékek szállítása - értesült róla a Pénzcentrum.

A használt ruhák vásárlása már régóta bevett szokás Magyarországon, ám internetes applikációt nem olyan régóta tudnak a magyarok igénybe venni erre a tevékenységre. A talán legnépszerűbb használtruha-kereskedő app, a Vinted 2021-ben robbant be a magyar köztudatba, azóta pedig egyre jobban pörögnek a hazai eladások.

Most jó hírrel szolgálhatunk a hazai Vinted felhasználóknak, egy olvasónk ugyanis, aki maga is használja az alkalmazást, nemrég szúrta ki a cég legújabb bejelentését, ami így szól:

"Nagyszerű hírünk van! Új kapcsolatok nyílnak meg előtted. Hamarosan, idén novembertől két új országban is kereskedhetsz a Vinted tagjaival:

  • Románia: 2024. november 4-től
  • Görögország: 2024. november 12-től"

- közölték az újdonságot a felhasználókkal a Vinted alkalmazásban.

Egyre több a csaló

Egy korábbi cikkünkben arról számoltunk be, hogy egyre több az online piacteres csalás, ezek közül pedig bizony a Vinted sem kivétel. A Tolnai megyei hírek pedig egy héttel ezelőtt számolt be egy egészen komoly kaliberű csalásról, amit a térségben követtek el a Vinteden. Mint írják:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

"Egy szekszárdi nő gyerekcipőket hirdetett a fenti oldalon. Kapott üzenetet, hogy valaki megvette a termékeit, a pénz utalásához viszont adategyeztetés volt szükséges. Egy látszólag legális ügyfélszolgálati felületre navigálták, ahol kitöltötte az űrlapot, megadta a bankkártyája adatait, CVC-kóddal együtt. Ezután két üzenetet kapott a bankjától, egy 200 majd 100 ezer forintos levonásról." Nem árt tehát körültekintőnek lenni, még a látszólag biztonságosnak tűnő szolgáltatások esetében is.

Magyarországon eddig a külföldi országok közül csak Lengyelország volt elérhető a hazai vásárlóknak, ehhez csatlakozott most keleti szomszédunk, valamit Görögország. Ez egy teljesen új szekrénykínálatot jelent, és még több potenciális vásárlót a használt termékeid számára. 

A Pénzcentrum heti videóblogjában, a CashTag-ben egyébként bővebben is foglalkoztunk már használt ruhák eladásával, az adás alább tekinthető meg:

Címkék:
vásárlás, ruha, divat, online piac,