Ezekben a fővárosi kerületekben és vidéki nagyvárosokban akadozik a csomagszállítás

Nagy Bálint2024. október 15. 11:29

Hiába akadnak vásárlók, akik hetek óta hiába várnak a csomagjukra, a Sameday csomagszállítási szolgáltató közlése szerint csak kisebb fennakadások vannak, és egyedi, lokális problémákról van szó. Mint azt a Pénzcentrumnak elárulták, a csúszások többsége a fővárost, azon belül is az első, és a tizennegyedik közti kerületeket, valamint Szegedet és Győrt érintik. Azon kérdésünkre, hogy mi várható a karácsonyi csúcsidőszakban, ha már most problémák vannak, nem adtak megnyugtató választ.

Nemrég írtunk arról, hogy a Packeta szolgáltatási fennakadásai után a Sameday csomagszállítási szolgáltató esetében is arról panaszkodnak tömegesen a felhasználók, hogy heteket késnek a kiszállítások. A negatív fogyasztói tapasztalatokról megkérdeztük a céget, az alábbiakban ezeket közöljük, változtatás nélkül.

Pénzcentrum: Mi okozza a fennakadásokat: csomagdömping, humánerőforrás-gondok, egyéb technikai jellegű problémák, vagy más - illetve ezek együttes hatása?

Sameday: Az elmúlt időszakban átfogó fejlesztési- és bővítési programba kezdtünk, mely a kiszolgálás minőségének és lefedettségünk fejlesztésére összpontosít: a Sprinter és a Pactic Group felvásárlása, valamint a csomagautomaták számának bővítése mind ezen stratégiánk mentén történt meg. Az integrációs folyamat a várakozásainkhoz képest tovább tart, ennek kapcsán előfordulhatnak kisebb fennakadások. Azon dolgozunk, hogy a Black Friday és az azt követő ünnepi időszak során mindenre fel legyünk készülve, és a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk ügyfeleinknek.

Pénzcentrum: Országos problémáról van szó, vagy vannak olyan régiók (pl. Budapest), avagy konkrét helyszínek (kerületek, stb.), ahol kritikusabb a helyzet. Melyek ezek?

Sameday: Egyedi esetekről van szó, természetesen Budapest területén belülre szállítjuk ki a legtöbb csomagot, így nem meglepő, hogy a csúszások többsége a fővárost,  azon belül is az első, és a tizennegyedik közti kerületeket, valamint Szegedet és Győrt érintik.

Pénzcentrum: Mit tesznek azért, hogy mihamarabb megoldást találjanak a szolgáltatás-ellátási problémákra?

Sameday: Bevezettük a szombati kiszállítást, kiterjesztettük a futárok munkaidejét hétköznapokon is, illetve új partnerek és futárok bevonását kezdtük meg. Jelenleg minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy a Sprinter és a Pactic Group integrációjának folyamatát lezárjuk, valamint mindig az a cél lebeg a szemünk előtt, hogy egyre jobb és gördülékenyebb szolgáltatást tudjunk nyújtani. Az integrációt követően olyan egységes, jelentős kapacitással működhetünk majd, mint amilyenre korábban nem volt példa.

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 699 918 forintot igényelnél 6 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 53 004 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 53 149 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Pénzcentrum: Mire számíthatnak a fogyasztók a hamarosan induló karácsonyi dömping-időszakban? Elképzelhető, hogy általánossá válik a probléma?

Sameday: A Black Friday és a karácsonyi időszak nemcsak a webáruházak, hanem a logisztikai vállalatok számára is a legmozgalmasabb. Fejlesztéseink révén ügyfeleink az idei szezonban már több mint 2000 automatába kérhetik a csomagjaikat, valamint minden eddiginél több futárral és nagyobb járműparkkal szolgáljuk ki megrendelőink igényeit. A felkészülés során alaposan megtervezzük a kapacitásokat és ennek részeként szorosan együttműködünk az ügyfeleinkkel is, hogy megfelelő rálátásunk legyen a várható szezonra.

Címkék:
Budapest, csomagküldés, csomagautomata, csomag, csomagszállítás, futárszolgálat, futárcégek, csomagküldő, csomag küldés, csomagküldő cégek, futárok,