Óriásit spórolnak most ezen magyarok tömegei: brutálisan megéri nekik

Pénzcentrum2024. október 11. 09:52

A használt divatcikkek európai piacának értéke meghaladja a 32 milliárd eurót, és az előrejelzések szerint 2028-ra eléri a 86 milliárd eurót - írja a Magyar Nemzet.

A használtruha-piac dinamikusan növekvő szegmensévé vált a kiskereskedelemnek, különösen az e-kereskedelmi platformokon. A használtruha-piac egyre fontosabb szerepet játszik a kiskereskedelemben, különösen az e-kereskedelmi platformokon. A használt divatcikkek európai piacának értéke már most meghaladja a 32 milliárd eurót, és az előrejelzések szerint 2028-ra elérheti a 86 milliárd eurót.

Ugyanis az emberek egyre inkább felismerik, hogy a használt ruhák jobb ár-érték arányt kínálhatnak, mint a fast fashion üzletek, és ezzel egyúttal környezetvédelmi célokat is szolgálnak. Az iparági elemzések szerint a fiatalabb generációk, különösen a Z generáció és a millenniumi korosztály, hajtják ezt a növekedést.

Az olyan platformok, mint az eBay vagy a litván Vinted, jelentős növekedést mutatnak a másodkézből vásárolt ruházati cikkek terén. A Vinted például tavaly 596,3 millió eurós bevételt ért el, és nyereséget termelt. A használtruha-vásárlás nemcsak anyagilag éri meg, hanem hosszabb távon is fenntartható megoldás, mivel csökkenti a divatipar által termelt ruhahulladék mennyiségét.

Címkék:
vásárlás, ruha, ruhavásár, ruhavásárlás, használt, ruhaipar,