Komoly változás jöhet az üvegvisszaváltási rendszernél: meglepő helyekre rakhatnak új gépeket

Pénzcentrum2024. október 11. 14:02

Plázák, parkolóházak, iskolák, strandok, esetleg templomok? Te hová helyeznél el üvegvisszaváltó automatákat? A Pénzcentrum szavazást indít, ahol elmondhatod, neked mi lenne vagy mik lennének azok a helyek, amik igencsak megkönnyítenék a visszaváltást.

Ahogy arról a Pénzcentrumon is több ízben beszámoltunk, sok kiskereskedelmi egység igencsak telített az új visszaváltási rendszer terheitől. Ez pedig nem csak a vállalatok, de a lakosság is érzi. Nem véletlen, hogy a MOHU például már teszteli, hogy benzinkutakhoz is rakjanak ki visszaváltó automatákat, sőt előrehaladott tárgyalásokat folytatnak hajléktalanszállóval is. Érezni tehát a levegőben, hogy a rendszer még egyáltalán nem végleges, idővel egyre több és több helyre kerülhetnek ki automaták.

Adja is magát egyébként a kérdés: „Ti hová helyeznétek el üvegvisszaváltó automatákat?”. Ezzel a kérdéssel indít most szavazást a Pénzcentrum, ugyanis a rendszer egyik sokat előkerülő kritikája, hogy hiába van sok boltban automata, ez még mindig nagyon kevés. Sokat kell sétálni, utazni azért, hogy a már kifizetett üvegét az ember visszaválthassa. Éppen ezért sokan vélekednek úgy, jócskán bővíteni kellene az automaták kihelyezési lokációit. De hová? Plázákba, strandokra, stadionokba, netalántán forgalmas közparkokba, iskolába, esetleg templomokhoz? Szavazz!

 

Címkék:
vásárlás, üvegvisszaváltás, üvegvisszaváltó, MOHU Mol, mohu,