Hiába szűnik meg a legendás győri háztartási keksz: a Lidl, Auchan, Tesco, Spar is árul sajátot - itt a lista!

Pénzcentrum2024. október 11. 15:31

Megszüntette a Győri Háztartási Keksz gyártását a Mondelez. De nem kell aggódni, bár a kerek nem alternatívája a szögletesnek, de azért van bőven helyettesítő termék a hazai boltokban. Összeszedtük, melyek ezek és mennyibe kerülnek. Emellett mutatunk egy háztartási keksz receptet is, amit bárki könnyen elkészíthet.

Mint beszámoltunk róla: megszüntette a Győri Háztartási Keksz gyártását a Mondelez 117 év után, mert csökkent a kereslet a termék iránt. Ugyanakkor nem kell megijedni: a boltok szortimentjében számos más márkanév alatt található hasonló termék, csak éppen az egyik legkedveltebb márka tűnik el a polcokról. Összeszedtük, milyen háztartási keksz alternatívák vannak még a Győri márkán kívül,amelyek továbbra is kaphatóak a magyar boltokban

Ezekben a boltokban kapható továbbra is háztartási keksz

Noha a kerek nem alternatívája a szögletesnek, de azért van bőven helyettesítő termék még a piacon, így nem maradnak háztartási kekesz nélkül a háziasszonyok. Az Auchan sajátmárkás keksze például ilyen, ebből egy kiló most 995 forintba kerül a webshop szerint. De árulnak ugyanebből daráltat is, amiből fél kiló 599 forintba kerül.

A Tesco webshopjában sajátmárkásból csak darált kekszet találtunk, amiből fél kiló szintén 599 forintért kapható. De van egy Ms Molly's nevű termék, amelynek kilója 995 forintba kerül, pont, mint az auchanos.

A Spar netes áruházában is találni sajátmárkás kekszet, az S-Budget is hasonló áron van, mint a másik két boltlánc saját terméke.

Ezek mellett minden üzletláncnál kaphatóak a Detki nevű márka háztartási keksze is, a sima kekszből 500 gramm 599 és 649 forint közötti áron vásárolható meg. Valamint a Lidl Tastino márkájának is van hasonló terméke, ugyan a boltláncnak nincs saját webshopja, de az Avokado-n keresztül lehet rendelni onnan termékeket,itt egy kiló háztartási keksz 995 forintba kerül.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

És a CBA-ban is találni háztartási kekszet, ami a foodorás bevásárlóoldal szerint 599 forintos kilónkénti áron kapható.

Háztartási keksz recept

Ha valaki esetleg nem szeretne boltit venni, íme egy egyszerű háztartási keksz recept, amely otthon is könnyen elkészíthető (bár látva a boltláncok sajátmárkás háztartási keszeinek árát, ne biztos hogy megéri odahaza sütni):

Hozzávalók:

  • 250 g finomliszt
  • 100 g porcukor
  • 100 g vaj (vagy margarin)
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1-2 evőkanál tej (ha szükséges)
  • egy csipet só

Elkészítés:

  1. Előkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
  2. Tészta összeállítása: A lisztet, sütőport és a sót keverd össze egy tálban. A puha vajat és a porcukrot keverd habosra, majd add hozzá a tojást és a vaníliás cukrot. Fokozatosan dolgozd bele a lisztes keveréket.
  3. Gyúrás: Ha a tészta túl morzsálódna, adj hozzá 1-2 evőkanál tejet, hogy jól formázható tésztát kapj. Gyúrd össze a tésztát, amíg sima nem lesz.
  4. Formázás: Nyújtsd ki a tésztát kb. 3-4 mm vastagságúra, majd egy kiszúróval vagy pohárral vágj ki kekszformákat. Helyezd a kekszeket az előkészített tepsire.
  5. Sütés: Süsd a kekszeket az előmelegített sütőben kb. 10-12 percig, amíg enyhén aranybarnák nem lesznek. Figyeld, mert gyorsan megsülhetnek!
  6. Hűtés és tárolás: Miután kivetted a sütőből, hagyd a tepsin hűlni 5 percig, majd rácsra helyezve hagyd teljesen kihűlni. Légmentesen zárható dobozban tárolhatók.

Címkék:
vásárlás, Tesco, CBA, lidl, auchan, spar, recept, keksz, termék, sütés, sajátmárkás,