Nem áll meg a magyarok kedvenc boltjainak bezárása: sokak kedvenc helye mehet a levesbe

Pénzcentrum2024. október 9. 08:58

Csak a tavalyi év második felében 4 ezer kisbolt zárt be, és nem várható, hogy csökken a hullám. A MNKSZ főtitkára szerint a bérleti díj és a közterhek drágulása tesz be leiginkább.

A magas bérleti díjak és a közüzemi díjak egyre magasabb mivolta miatt rengeteg kisbolt került a bezárás szélére magyarországon - ezt mondta az InfoRádiónak Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Mint Neubauer Katalin fogalmazott: a diszkont áruházak leggyakrabban az akciókkal "szívják el" a vásárlókat a kisebb szakboltoktól, és nagyon kicsi marad az árrés azután is ezekben az üzletekben, hogy sikerül kifizetni a bérleti díjat és a közüzeni díjakat. Sok vállalkozó emiatt ógy dönt, hogy bezárja a boltját, és inkább alkalmazottként folytatja.

A KSH adatai szerint a tavalyi év második felében 4000 volt a bezárt kiskereskedelmi egységek száma, és a tendencia nem úgy tűnik, hogy lassulni fog. A sorra bezáró boltokról a Pénzcentrum is írt nemrég, ezt a cikket itt olvashatod el újra:

Címkék:
vásárlás, kereskedelem, díjak, kisbolt, bezárás, bérleti díj, kisboltok, boltbezárás, kereskedők, hullám, bezárások, magas,