A hekkereknek más semmi sem szent: durva támadás alatt a Lidl

Pénzcentrum2024. október 8. 16:15

Tavaly Németországban közel 300 milliárd eurós kárt okoztak a hekkerek. A Lidl és a Kaufland élelmiszerdiszkontok tulajdonosa, a Schwarz-csoport a kibertámadások óriási növekedésével kénytelen szembenézni- derül ki az Infostart cikkéből. 

2023-ban a kibertámadások súlyos károkat okoztak Németországban, a veszteségek összértéke közel 300 milliárd eurót tett ki. Különösen a Schwarz-csoport, a Lidl és a Kaufland tulajdonosa szembesült a támadások jelentős növekedésével. A vállalat vezérigazgatója, Gerd Chrzanowski elmondta, hogy a támadások száma az ukrajnai háború előtt napi 3500 volt, de mára 350 ezerre ugrott, főként Oroszországból érkezve.

A cég válaszul mesterséges intelligencián alapuló biztonsági megoldásokat fejleszt egy amerikai vállalattal együttműködve, amelyek a jövőben más vállalatok számára is elérhetőek lesznek. Chrzanowski szerint a német gazdaságot jelentős károk érték: 2023-ban 206 milliárd euró, míg 2024-ben 267 milliárd euró volt a kár, ezért kiemelten fontosnak tartja a "digitális szuverenitás" megteremtését, amely megvédi a szenzitív adatokat az idegen országokban tárolástól.

A Schwarz-csoport további fejlesztésekre is összpontosít: 2025-re egy mesterséges intelligencia alapú platformot tervez az európai kiskereskedelmi szektor számára. Ez a rendszer többek között a pénztáraknál kialakuló sorok kezelését segítené, miközben a cég célja továbbra is az, hogy független maradjon a külső technológiai szolgáltatóktól.

Kutatás az előrehozott szezonális akciókról

Évek óta megfogyelhető trend, hogy egyre korábbra hozzák a kereskedelmi láncok a szezonális ajánlataikat. Így egyre gyakoribb, hogy már szeptember végén megjelennek a boltok polcain a karácsonyi desszertek, a puszedlik, a fahéjas kekszek, egy-egy divatos karácsonyi manó, sőt akár a püspökkenyér is. A bátrabb kerekedők pedig már augusztus végén ledobják a karácsonyi bombát. Te mit gondolsz erről a kereskedelmi gyakorlatról? A Pézcentrum és a Debreceni Egyetem friss kutatásában arra keressük a választ, mit gondolnak a vásárlók arról, hogy enyire siet a kereskedők órája. Kérjük, töltsd ki az alábbi kérdőívet!

Címkék:
vásárlás, lidl, németország, hekker, támadás, hekkelés,